Το Suzuki Vitara απέκτησε νέα ειδική έκδοση - Η τιμή της στη Γερμανία (photos)


Η περιορισμένη έκδοση Shinkai διαθέτει αποκλειστική διχρωμία αμαξώματος, ξεχωριστές μαύρες λεπτομέρειες και ήπια ή full hybrid κινητήρια σύνολα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: SUZUKI PRESS GERMANY
  • 28/11/2023

Το Suzuki Vitara απέκτησε μια ειδική, περιορισμένη έκδοση, με το όνομα «Shinkai» στην αγορά της Γερμανίας, για την οποία είναι ήδη γνωστή η τιμή της, από τη στιγμή που άνοιξαν οι online παραγγελίες της στη συγκεκριμένη χώρα.

Στα ιαπωνικά, η λέξη «Shinkai» σημαίνει «βαθιά θάλασσα» και η επιλογή της δεν έγινε τυχαία, καθώς συνδέεται με τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει η Suzuki για την προστασία των θαλασσών. Μία εξ αυτών είναι το «Clean Ocean Project», που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την απομάκρυνση πλαστικών από το νερό με τη χρήση καινοτόμων συσκευών περισυλλογής, οι οποίες είναι ενσωματωμένες σε εξωλέμβιους κινητήρες.

Εμφανισιακά, κάθε ένα από τα περίπου 1.100 αντίγραφα της νέας ειδικής έκδοσης ξεχωρίζει από την αποκλειστική διχρωμία αμαξώματος. Η οροφή είναι σε γκρι απόχρωση Galactic Gray Metallic, ενώ το βασικό χρώμα είναι το μπλε, σε απόχρωση Sphere Blue Pearl Metallic.

Αρκετές είναι και οι λεπτομέρειες σε μαύρο ματ χρώμα, που ενισχύουν τη μοναδικότητα της έκδοσης, ενώ το όνομά της αναγράφεται σε αυτοκόλλητα που βρίσκονται στα πίσω φινιστρίνια.

Κάτω από το καπό μπορεί κάποιος να επιλέξει το ήπια υβριδικό κινητήριο σύνολο που έχει ως βάση τον βενζινοκινητήρα 1.4 Boosterjet Turbo και ισχύ 129 PS, ενώ συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ή το strong hybrid κινητήριο σύνολο 1.5 L Dualjet με ισχύ 102 PS που ενισχύεται από τον ηλεκτροκινητήρα 33 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων (AGS).

Από πλευράς εξοπλισμού, στη γερμανική αγορά η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Comfort και Comfortplus, με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Η «βασική» έκδοση Comfort εξοπλίζεται, μεταξύ άλλων, με αυτόματο σύστημα κλιματισμού, προβολείς LED, ηχοσύστημα με σύνδεση smartphone. Οσο για την πιο πλούσια Comfortplus, συναντά κανείς, μεταξύ άλλων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους, αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω και ηλεκτρική πανοραμική γυάλινη οροφή.

Αμφότερες διαθέτουν πλούσια συστήματα ασφάλειας, όπως σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ενεργή υποστήριξη πέδησης με διπλό αισθητήρα, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα προειδοποίησης οπίσθιας κυκλοφορίας.

Η τιμή της νέας ειδικής έκδοσης Suzuki Vitara Shinkai στη Γερμανία ξεκινά από 28.050 € για την παραλλαγή Comfort και από 30.750 € για την Comfortplus. Μένει να φανεί αν θα έρθει και στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To Suzuki Vitara έκανε ρεκόρ! Δείτε πόσα άτομα χώρεσαν στην καμπίνα του (video)

Suzuki VITARA: Οι 5 λόγοι που κάνουν το εμβληματικό ιαπωνικό SUV ασυναγώνιστο

Suzuki eVX: Πρώτη εμφάνιση για το «ηλεκτρικό Vitara» (photos)