Το Suzuki Vitara Strong Hybrid ήρθε στην Ελλάδα - Τιμές


Με νέο κινητήρα, νέας γενιάς υβριδικό σύστημα Suzuki Strong Hybrid, την τετρακίνηση Allgrip, το αυτόματο κιβώτιο AGS και διατηρώντας την χαρακτηριστική του εμφάνιση, το Vitara Strong Hybrid είναι διαθέσιμο στη χώρα μας. Δείτε αναλυτικά τις τιμές και τον εξοπλισμό του.

  • 15/3/2022

Η έκδοση Strong Hybrid έρχεται να αποδείξει ότι το Vitaraεξελίσσεται. Είναι ένα ολοκληρωμένο SUV και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία διατηρεί τα καλύτερα… γονίδια της Suzuki, διαθέτει τολμηρή σχεδίαση, ευρύχωρο εσωτερικό και μπορεί να κινηθεί σε κάθε τερέν.

Το Suzuki Vitara Strong Hybrid διαθέτει τετρακίνηση Allgrip, η οποία είναι πάντα διαθέσιμη και δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Είναι στη διάθεση του οδηγού  ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια. Η τεχνολογία 4WD έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Το Vitara διαθέτει τετρακίνηση Allgrip Select δίνοντας 4 επιλογές στον οδηγό ανάλογα με το έδαφος που έχει να αντιμετωπίσει.

Η νέα έκδοση διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του, με την γνωστή εξωτερική εμφάνιση. Το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν εκκινεί από στάση, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν και σε συνθήκες οδήγησης με σταθερή ταχύτητα. Συνδυάζει την υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία με στόχο την βέλτιστη τιμή κατανάλωσης καυσίμου 5,3l t/100km.

Το Suzuki Vitara Strong Hybrid διαθέτει τετρακίνηση Allgrip με 4 επιλογές η οποία δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Ο οδηγός επιλέγει τη λειτουργία τετρακίνησης Allgrip (Auto, Sport, Snow και Lock) μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών  λειτουργιών στον πίνακα οργάνων τον ενημερώνει για το ποια λειτουργία έχει κάθε φορά επιλέξει.

Νέος κινητήρας και υβριδικό σύστημα Strong Hybrid

Ο νέος κινητήρας 1,5 λίτρων Dualjet προσφέρει υψηλή οικονομία καυσίμου, χαμηλές εκπομπές ρύπων, επιδόσεις και άφθονη απόδοση ροπής. Η οικονομία καυσίμου επιτυγχάνεται με διπλά μπεκ ψεκασμού καυσίμου και αύξηση του λόγου συμπίεσης για πιο αποτελεσματική χρήση καυσίμου. Οι θερμοκρασίες καύσης μειώνονται και η απώλεια άντλησης μειώνεται από το σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR). Επιπλέον, ο χρονισμός των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής γίνεται καλύτερος με το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων (VVT).

Το νέο συμπαγές και ελαφρύ υβριδικό σύστημα Strong Hybrid αποτελείται από τον 1.5 κινητήρα Dualjet , έναν ηλεκτροκινητήρα (MGU), αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AGS και την μπαταρία ιόντων λιθίου 140V. Ο υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρας MGU επιτρέπει την ηλεκτρική οδήγηση (EV) τροφοδοτώντας το όχημα και βοηθώντας τον κινητήρα να επιταχύνει. Επιτρέπει επίσης την ηλεκτρική οδήγηση  (EV) με όπισθεν και προσθέτει επιπλέον ροπή κατά τις αλλαγές των ταχυτήτων προκειμένου να επιτυγχάνεται η πιο ομαλή επιτάχυνση. Όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα, ο ηλεκτροκινητήρας MGU χρησιμοποιεί την ισχύ του κινητήρα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια (φορτίζοντας την μπαταρία) προκειμένου να επεκταθεί το εύρος και η συχνότητα της ηλεκτρικής οδήγησης και να επιτευχθεί μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και αθόρυβη οδήγηση. Κατά την επιβράδυνση, πραγματοποιείται ανάκτηση κινητικής ενέργειας η οποία εξασφαλίζει την επαναφόρτιση της μπαταρίας και τη διατήρηση της επαρκούς ισχύος της

Το αυτόματο κιβώτιο AGS προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός χειροκίνητου αλλά κι αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων παρέχοντας ταυτόχρονα αίσθηση άμεσης αλλαγής ταχυτήτων και την ευκολία των αυτόματων αλλαγών. Οι έξι ταχύτητες και οι  σχέσεις μετάδοσης συμβάλλουν στην οικονομία καυσίμου.

Το νέο Suzuki Vitara Strong Hybrid θα διατίθεται σε 6 εξωτερικά χρώματα: Bright Red, Superior White, Cosmic Black Metallic, Galactic Gray Metallic, Silky Silver Metallic, Cool White Pearl και 4 διχρωμίες: Galactic Gray / Cosmic Black Pearl, Solar Yellow Pearl / Cosmic Black Pearl, Savanna Ivory / Cosmic Black Pearl, Ice Grayish Blue Metallic / Cosmic Black Pearl.

Αναλυτικά οι τιμές πώλησης του Suzuki Vitara Strong Hybrid στην ελληνική αγορά:

Vitara Strong Hybrid 5 ΘΥΡΑ 2WD

1.5 GL S1-HEV 6AGS 116HP:  24.000 ευρώ

1.5 GLX S1-HEV 6AGS 116HP: 26.770 ευρώ

1.5 GLX SUNROOF S1-HEV 6AGS 116HP: 27.270 ευρώ

4WD

1.5 GL S1-HEV 6AGS 116HP: 26.800 ευρώ

1.5 GLX S1-HEV 6AGS 116HP: 30.060 ευρώ

1.5 GLX SUNROOF S1-HEV 6AGS 116HP: 30.560 ευρώ