To Swace είναι η Corolla της Suzuki


Το Suzuki Swace αποτελεί ένα ακόμα rebranded μοντέλο της Toyota που αναδεικνύει την ολοένα και στενότερη συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

  • 15/9/2020

Μπορεί στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη η συνεργασία ανάμεσα στην Toyota και τη Suzuki να μην έχει αποδώσει ακόμα καρπούς, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για άλλες αγορές του πλανήτη οι οποίες έχουν ήδη υποδεχθεί μοντέλα που μαρτυρούν τη στενή σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο κατασκευαστές.

Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν το Suzuki Across, το οποίο αποτελεί ένα μεσαίων διαστάσεων SUV που κινείται από ένα υβριδικό σύνολο, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στο Toyota RAV4 στο οποίο και βασίζεται.

Όπως όλα δείχνουν, βέβαια, το Across δεν είναι το μοναδικό τετράτροχο που θα πατά πάνω σε κάποιο εγνωσμένης αξίας μοντέλο της Toyota, μιας και σήμερα η Suzuki προσθέτει στη φαρέτρα της το Swace.

Ένα μικρομεσαίων διαστάσεων station wagon που δεν είναι τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο από μία Toyota Corolla με τα σήματα της Suzuki.

Όπως και στην περίπτωση του Across, έτσι και στο Swace το κινητήριο σύνολο είναι υβριδικό και έχει αφετηρία τον ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης του 1,8 λίτρου, ο οποίος με τη συμβολή ενός ηλεκτρικού μοτέρ αποδίδει 122 ίππους.

Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, όπως ακριβώς δηλαδή και στην περίπτωση των υβριδικών εκδόσεων της Toyota Corolla.

Τώρα αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο η Suzuki αποφάσισε να λανσάρει μοντέλα της Toyota με τα δικά της σήματα, η απάντηση βρίσκεται στην αποδεκατισμένη γκάμα της αλλά και στην ανάγκη μείωσης του μέσου όρου των ρύπων που εκλύουν τα αυτοκίνητα που διαθέτει στην ευρωπαϊκή αγόρα.

Μένει να αποδειχθεί αν η συγκεκριμένη πρακτική που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει στο παρελθόν εμπορικά, αυτή τη φορά θα είναι βιώσιμη, πράγμα που φαντάζει δύσκολο αν όχι ακατόρθωτο.