Το σύγχρονο Audi Quattro είναι ένα καλογυμνασμένο SUV


Τη διατυπωμένη πρόθεση της Audi να επαναφέρει στη γραμμή παραγωγής το εμβληματικό Quattro οπτικοποιεί το φιλόδοξο σχεδιαστικό project του Alex Ventus.

  • 27/1/2020

 H πιθανότητα να δούμε στο άμεσο μέλλον να περνά στην παραγωγή η σύγχρονη εκδοχή του Audi Quattro ίσως είναι μικρή, ωστόσο, η σαφής πρόθεση της γερμανικής φίρμας να δραστηριοποιηθεί σε κατηγορίες από τις οποίες μέχρι σήμερα απείχε αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του εμβληματικού τετράτροχου στη γραμμή παραγωγής.

Προφανώς σε μια διαφορετική μορφή από εκείνη που έγραψε ιστορία στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αλλά εξίσου εντυπωσιακή κρίνοντας από τα ψηφιακά σκίτσα του σχεδιαστή Alex Ventus.

Αν και εφόσον υπάρξει, λοιπόν, ένα σύγχρονο Audi Quattro αυτό θα διαθέτει τις αναλογίες ενός SUV με προτεταμένο ρύγχος και καλογυμνασμένες επιφάνειες αμαξώματος.

Κάποιο θα μπορούσαν να το θεωρήσουν και διάδοχο του σημερινού Audi Q5, ωστόσο, οι ακραίες σχεδιαστικές γραμμές του αντιβαίνουν στον ρόλο ενός καθωσπρέπει SUV.

Με δεδομένη, λοιπον, την πολυαναμενόμενη επέλαση της ηλεκτροκίνησης τα αμέσως επόμενα χρόνια, μπροστά μας έχουμε ένα ακόμα όχημα μηδενικών ρύπων οι επιδόσεις του οποίου μπορούν να απογειωθούν μόνο και μόνο από την παρουσία όχι ενός αλλά δύο ηλεκτροκινητήρων.