Στο εσωτερικό του νέου Skoda Kamiq


Οι Τσέχοι θα παρουσιάσουν το νέο τους SUV στην Γενεύη και προς το παρόν μας αποκαλύπτουν το ταμπλό του.

  • 6/2/2019

Μέχρι στιγμής η Skoda μας έχει δώσει τα πρώτα σκίτσα που βλέπετε στην οθόνη σας και συνεχίζοντας τα teaser μας αποκαλύπτει και το ταμπλό του Kamiq. Με την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτό πως πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το Vision RS Concept, ενώ η εικόνα του ταμπλό μας παραπέμπει άμεσα και στο Scala (τον αντικαταστάτη του Rapid).

Από το όμορφο ομολογουμένως ταμπλό ξεχωρίζει η αλά tablet οθόνη που προεξέχει και μοιάζει «ελεύθερη» από την υπόλοιπη επιφάνεια. Την προσοχή τραβά επίσης ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25’’ με τους τραβηγμένους στα πλάγια αεραγωγούς να δίνουν μια αίσθηση μεγαλύτερου εσωτερικού πλάτους.

Προς το παρόν η Skoda δεν ανακοινώνει κάποιο άλλο στοιχείο αλλά γνωρίζουμε ήδη πως το Kamiq θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MQB», στην εκδοχή της «A0» («MQB A0») η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ήδη στα SEAT Arona και Volkswagen Τ-Roc. Από αυτά τα μοντέλα θα προέρχονται και οι κινητήρες όπου στην βάση θα βρίσκονται οι 1.0 TSI και 1.6 TDI.

Θεωρείται βέβαιο πως το Kamiq θα είναι από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας του με κόμπακτ διαστάσεις και αστική ευελιξία. Η Skoda το χαρακτηρίζει ως ένα city-SUV μιας και το μήκος του θα βρίσκεται στα 4,15 m, με το μεταξόνιο στα 2,6 m και το πορτμπαγκάζ στα 400-1.395 lt. Τέλος, να πούμε πως η ονομασία του Kamiq προήλθε από μια λέξη στη γλώσσα των Εσκιμώων Ινούιτ η οποία εννοεί κάτι που ταιριάζει απόλυτα σαν γάντι, σε κάθε περίσταση.