Το τέλος μίας πρωτότυπης Ford Mustang Shelby GT500!


Όχι, η κατάληξη αυτού του σπάνιου πρωτότυπου δεν ήταν αποτέλεσμα μίας εξόδου από το δρόμο με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Για την ακρίβεια, πριν έρθουν οι πυροσβέστες το αυτοκίνητο ήταν μία χαρά!

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 18/10/2020

Μπορεί στις μέρες μας οι Mustang που συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας να είναι η νέα Mach 1 (ως έμμεσος αντικαταστάτης της GT350R) και η ηλεκτρική Mach E, στην κορυφή όλων όμως συνεχίζει να βρίσκεται ένα και μόνο μοντέλο, η Shelby GT500. Η Ford, έχοντας τελειώσει με τη διαδικασία της εξέλιξης, προφανώς έμεινε με αρκετά πρωτότυπα, τα οποία και κάτι έπρεπε να τα κάνει.

Αυτά δεν μπορούν να βγάλουν πινακίδες και να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, ορισμένα λογικά δεν θα είναι σε καλή κατάσταση, ενώ πιθανά 1-2 θα μπουν σε μία αποθήκη και θα ξεχαστούν για πολλά, πολλά χρόνια. Και κάπως έτσι, φτάνουμε στην πρωτότυπη Mustang Shelby GT500 για την οποία θα μιλήσουμε.

Η συγκεκριμένη παραδόθηκε στο πυροσβεστικό τμήμα του Dearborn, με στόχο την εκπαίδευση πυροσβεστών σε τεχνικές διάσωσης και απεγκλωβισμού από τροχαία ατυχήματα. Οι πυροσβέστες είναι κοινή πρακτική να εκπαιδεύονται σε τέτοια σενάρια, συνήθως βέβαια τα αυτοκίνητα που έχουν να ανοίξουν σαν κονσερβοκούτια δεν είναι αυτού του διαμετρήματος…

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Dearborn Fire Department στο λογαριασμό του στο Facebook, «οι Πυροσβέστες του Dearborn εκπαιδεύονται καθημερινά. Αυτή την εβδομάδα εκπαιδευτήκαμε στον απεγκλωβισμό από αυτοκίνητα. Σχεδόν ράγισε την καρδιά μας το να κόψουμε αυτή την πρωτότυπη Ford Shelby Cobra GT500 του 2020. Ευχαριστούμε τον Dennis Lark και τη Ford Motor Company για αυτή την ευκαιρία. Άλλες εκπαιδεύσεις περιλάμβαναν ειδικές επιχειρήσεις και εξοικείωση με τον εξοπλισμό».