Το Tesla Model 3 προετοιμάζεται για την Ευρώπη


Βασικά το πιο οικονομικό μοντέλο της Tesla είναι έτοιμο και θα ξεκινήσει να πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Φεβρουάριο του 2019.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/12/2018

Κυρίως οι γερμανικές εταιρίες θα έχουν να υπολογίζουν σε ένα πολύ σημαντικό αντίπαλο που θα μπει σύντομα στην αρένα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρόκειται για το πολύ-διαφημιζόμενο Model 3 που στην έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία θα κοστίζει 63.000 ευρώ στην Γερμανία, όπως δήλωσε ο τοπικός εισαγωγές της Tesla. Επίσης θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση Performance (με τους δύο ηλεκτροκινητήρες) με μία εκτιμώμενη τιμή που κυμαίνεται περίπου στις 80.000 ευρώ.

Τα πρώτα Model 3 που θα φτάσουν στην Ευρώπη θα έχουν τελικό προορισμό την Ελβετία και από εκεί θα διανεμηθούν στις γερμανόφωνες χώρες. Τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει και η διάθεση του εν λόγω Tesla στη Νορβηγία που αποτελεί την καλύτερη αγορά ποσοστιαία της αμερικανικής μάρκας στην γηραιά ήπειρο.

Στόχος της Tesla είναι να αποσπάσει ποσοστό πωλήσεων από την κατηγορία των συμβατικών BMW 3 και Mercedes C-Class, ενώ στο πεδίο των ηλεκτρικών ο βασικός στόχος είναι τόσο η Jaguar i-Pace όσο και το Audi E-Tron.

Φυσικά το Model 3 θα επηρεάσει και τις πωλήσεις του πιο ώριμου και ακριβότερο Model S που στο πρώτο δεκάμηνο του έτους έχει φτάσει τις 13.209 πωλήσεις σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics. Του χρόνου αναμένεται να παρουσιαστεί και το Model Y.