Το Tesla Model 3 στην κορυφή της Ευρώπης


Στην τρίτη θέση των πωλήσεων στη γηραιά ήπειρο τερμάτισε τον Δεκέμβριο το Tesla Model 3 αποτελώντας με διαφορά το δημοφιλέστερο ηλεκτροκίνητο τετράτροχο της Ευρώπης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/1/2020

Μια ακόμα διάκριση προσθέτει στο ενεργητικό του το Tesla Model 3 το οποίο κατάφερε να τερματίσει τον Δεκέμβριο μέσα στην πρώτη τριάδα των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το Model 3, το οποίο αποτελεί το πιο προσιτό μοντέλο στην γκάμα της Tesla, άφησε πίσω του ηχηρά ονόματα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το Ford Kuga, το Dacia Duster και το Renault Captur, χάνοντας επί της ουσίας μόνο από τα VW Golf και Renault Clio.

Μόνο τον Δεκέμβριο, το Tesla Model 3 σημείωσε 22.118 πωλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη αποτελώντας με διαφορά το δημοφιλέστερο μοντέλο της γηραιάς ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία άλλη ηλεκτροκίνητη πρόταση δεν βρίσκεται στις πρώτες 25 θέσεις της σχετικής κατάταξης, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επίδοση του Tesla Model 3.

Τον μήνα Δεκέμβριο στην Ευρώπη ταξινομήθηκαν 51.600 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, 24.100 plug-in υβριδικά και 48.700 υβριδικά, γεγονός που αναδεικνύει τη στροφή του καταναλωτικού κοινού σε προτάσεις μηδενικών ρύπων.

Μάλιστα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018, η αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη άγγιξε το 96%.