Το Tesla Model 3 το δημοφιλέστερο premium sedan στις Η.Π.Α.


Οι πωλήσεις του Tesla Model 3 στις Η.Π.Α.  το πρώτο εξάμηνο του έτους εμφανίζονται υπερδιπλάσιες των βασικών ανταγωνιστών του, μεταξύ των οποίων η BMW Σειρά 3/4 και η Mercedes-Benz C-Class

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/7/2019

Το Tesla Model 3 δεν είναι απλώς το δημοφιλέστερο ηλεκτροκίνητο όχημα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού Ωκεανού, αλλά και το πλέον επιτυχημένο στην ευρύτερη κατηγορία των premium sedans.

Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύουν οι πωλήσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ εκείνες των βασικών ανταγωνιστών του.

Για την ακρίβεια, το Tesla Model 3 σημείωσε το δεύτερο τρίμηνο του 2019 44.550 πωλήσεις, όταν η BMW Σειρά 3 και η Σειρά 4 έφτασαν τις 17.255 μονάδες και η Mercedes-Benz C-Class τις 12.335 μονάδες.

Σύμφωνα με την ίδια την Tesla ο ρυθμός παραγωγής του Model 3 εξακολουθεί να βελτιώνεται, γεγονός που με τη σειρά του επιτρέπει τη διάθεση περισσότερων αυτοκινήτων εντός και εκτός H.Π.Α.

Αυτήν τη στιγμή παράγονται περίπου 7.000 Model 3 ανά εβδομάδα, με τον στόχο της αμερικανικής φίρμας να είναι τα 10.000 οχήματα ανά εβδομάδα.