Το Tesla Model S το ταχύτερο sedan στη Laguna Seca


Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΤΕΡΟΥ ΤΕΤΡΑΘΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ LAGUNA SECA ΤΩΝ Η.Π.Α. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ TESLA MODEL S ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΦΙΡΜΑΣ, ELON MUSK.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/9/2019

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Porsche Taycan στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου και οι ισχυρισμοί της γερμανικής φίρμας ότι η πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της είναι αυτήν τη στιγμή τα ταχύτερο τετράθυρο στη θρυλική πίστα του Nurburgring δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητοι.

O Elon Musk, ιδρυτής της Tesla, πέρασε στην αντεπίθεση και αφού χλεύασε την απόφαση της Porsche να χρησιμοποιήσει τον όρο του Turbo σε ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο, προανήγγειλε την παρουσία του Model S στην πράσινη κόλαση του Nurburgring.

Και ενώ κάποιοι αμφισβήτησαν την πρόθεση της Tesla να δοκιμάσει την τύχη της στο εχθρικότερο πεδίο δοκιμών της γηραιάς ηπείρου, ο Elon Musk επέστρεψε για να δηλώσει ότι το Model S –βασικός ανταγωνιστής της Porsche Taycan- αποτελεί το ταχύτερο sedan σε μια άλλη, εξίσου απαιτητική διαδρομή.

Σύμφωνα με τον Musk, λοιπόν, το Model S είναι εκείνο που κατέχει το ρεκόρ «κατηγορίας» στην περίφημη Laguna Seca, η οποία βρίσκεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για το περίφημο chicane «Corkscrew».