Το Tesla που σε ταξιδεύει στον… άλλο κόσμο


Το αναπόφευκτο ταξίδι προς την τελευταία κατοικία αποκτά ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον χάρη στο διασκευασμένο και αμιγώς ηλεκτροκίνητο Tesla Model S.

  • 13/8/2022

Ένα ακόμα κεφάλαιο -κατά πολλούς το σημαντικότερο- στην προσπάθεια διασκευής των προτάσεων της Tesla έρχεται να προστεθεί με τη δημιουργία μιας νεκροφόρας η οποία βασίζεται στο Model S.

Σύμφωνα με τον Νορβηγό… τελετάρχη, Jean Erik Naley, αυτή είναι η τέταρτη νεκροφόρα που δημιουργεί ο ίδιος χρησιμοποιώντας ως βάση ένα μοντέλο της Tesla, εκ των οποίων οι τρεις παραμένουν σε σκανδιναβικό έδαφος όπου η ηλεκτροκίνηση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.

Το εικονιζόμενο Tesla Model S έχει υποστεί τις απαραίτητες… αναβαθμίσεις ώστε να ανταποκριθεί στη νέα του αποστολή.

Πέρα, λοιπόν, από τον εμφανή ανασχεδιασμό του πίσω τμήματος, απαιτήθηκε η αύξηση του συνολικού μήκους του κατά 80 εκατοστά, όπως άλλωστε και η πλήρης αναδιάταξη του θαλάμου επιβατών.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις εκτόξευσαν και το κόστος του εν λόγω Tesla Model S το οποίο διατίθεται στην τιμή των 200.000 ευρώ, χωρίς παρόλα αυτά να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κάποιος ενδιαφερόμενος.

Άγνωστη παραμένει και η αυτονομία του αυτοκινήτου, καθώς είναι προφανές ότι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις αμάξωμα έχει οδηγήσει και στην ανάλογη αύξηση του βάρους.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο δημιουργός του αυτοκινήτου προσφέρει εγγύηση καλής λειτουργίας πέντε ετών, διάστημα που χωρίς αμφιβολία φαντάζει μικρό μπροστά στην αιωνιότητα.