To Tesla των 25.000 ευρώ και των 700 χλμ. αυτονομίας


Οι φήμες που θέλουν την Tesla να «χτυπά» στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks επιστρέφουν στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τον Elon Musk να φέρεται ότι προετοιμάζει το τελειωτικό χτύπημα στον γερμανόφωνο ανταγωνισμό.

  • 13/2/2020

Βλέποντας το Tesla Model 3 να προελαύνει στην ευρωπαϊκή αγορά, ο Elon Musk σκέφτεται ήδη το επόμενο βήμα το οποίο θα φέρει την καλιφορνέζικη φίρμα σε θέση ισχύος και σε αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού.

Οι φήμες που θέλουν την Tesla να σχεδιάζει ήδη τη δραστηριοποίησή της στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks πυκνώνουν και πάλι, φέρνοντας στο προσκήνιο της επικαιρότητας τα σκίτσα που είχαν διαρρεύσει στο πρόσφατο παρελθόν από το εσωτερικό της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και επί της ουσίας αποκάλυπταν τις προθέσεις της.

Εκείνη την περίοδο, βέβαια, οι προτεραιότητες της Tesla ήταν διαφορετικές όπως και οι παραγωγικές δυνατότητές της, έτσι το project ενός προσιτού ηλεκτροκίνητου μικρομεσαίου hatchback έμεινε στα συρτάρια του Elon Musk.

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά, η Tesla μετρά ήδη ένα νέο εργοστάσιο στην μακρινή Κίνα ενώ υπό κατασκευή είναι και η παραγωγική μονάδα στην Γερμανία.

Αυτό επί της ουσίας της δίνει τη δυνατότητα να υποστηρίξει την παραγωγή ενός προσιτού -τηρουμένων των αναλογιών- ηλεκτροκίνητου μοντέλου, η τιμή του οποίου υπολογίζεται ότι θα ξεκινά από τα 25.000 ευρώ, ενώ η αυτονομία θα φτάνει ακόμα τα 700 χιλιόμετρα.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τη χαριστική βολή για τους βασικούς ανταγωνιστές της Tesla στην Ευρώπη οι οποίοι ακόμα και σήμερα πασχίζουν να δημιουργήσουν αξιόλογες ηλεκτροκίνητες προτάσεις, μεταθέτοντας το… πολυδιαφημισμένο ξέσπασμά τους για την πενταετία 2025-2030.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2019 το Tesla Model 3 τερμάτισε μέσα στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών πωλήσεων, την ίδια στιγμή που το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο Model S έχει καταφέρει να εκτοπίσει της γερμανικές ναυαρχίδες από την κατηγορία των πολυτελών σεντάν.

Τέλος δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το Model Y το οποίο αναμένεται να παίξει τον δικό του ρόλο σε μια κατηγορία -εκείνη των crossovers- που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στις περισσότερες αγορές του πλανήτη.