Το θρυλικό Opel Manta επιστρέφει και είναι ηλεκτρικό


H Οpel δημιουργεί τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού Manta, ξυπνώντας μνήμες και γεννώντας συναισθήματα που σπανίζουν στις μέρες μας.

  • 15/3/2021

Ένα σπάνιο ταξίδι στο παρελθόν μάς εξασφαλίζει η Opel δημιουργώντας τη σύγχρονη εκδοχή ενός αυτοκινήτου που έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο λόγος για το γνωστό στους περισσότερους Manta, το οποίο πρωταγωνίστησε εντός εκτός αγωνιστικών χώρων αποτελώντας επί της ουσίας τη δυναμικότερη εκδοχή των οικογενειακών sedan που προσέφερε η Opel τη δεκαετία του 1970 στους πιστούς πελάτες της.

Πενήντα χρόνια μετά το Opel Manta επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας με αφορμή τη δημιουργία της σύγχρονης-ηλεκτροκίνητης εκδοχής του από την ίδια τη γερμανική φίρμα.

Προφανώς δεν πρόκειται για ένα μοντέλο που πρόκειται να περάσει στη γραμμή παραγωγής αλλά ένα τετράτροχο που δημιουργήθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στον θρυλικό πρόγονό του.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η πρώτη κινούμενη εικόνα της σύγχρονης εκδοχής του Opel Manta δεν συνοδεύονται από προδιαγραφές που θα μας επέτρεπαν να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του αυτοκινήτου.

Το γεγονός πάντως ότι πρόκειται για… teaser, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και ζωντανή την ελπίδα να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καινοφανές project το οποίο θα επαναφέρει στη ζωή, έστω και με τη βοήθεια της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης, ένα από τα πλέον αγαπημένα coupe της δεκαετίας του 1970.