Το Toyota C-HR αγριεύει με τη βοήθεια της Gazoo Racing


Ένα νέο, επιθετικότερο προφίλ υιοθετεί το Toyota C-HR χάρη στις αισθητικές και όχι μόνο αναβαθμίσεις που του προσφέρει η Gazoo Racing.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/10/2019

Για όσους δεν έχουν εντρυφήσει στην ιαπωνική κουλτούρα, η Gazoo Racing ενδεχομένως να αποτελεί μια άγνωστη… ποσότητα, για τους υπόλοιπους είναι εκείνο το τμήμα που φροντίζει για την ευζωία των αγωνιστικών τετράτροχων της Toyota αλλά και για την εξέλιξη των υψηλών επιδόσεων προτάσεων της ιαπωνικής φίρμας.

Έτσι, μετά το περιορισμένης παραγωγής Yaris GRMN και φυσικά τη νέα Supra, ήρθε η σειρά του Toyota C-HR να δεχθεί τη φροντίδα των μηχανικών της Gazoo Racing.

Αν και οι περισσότερες από τις παρεμβάσεις εντοπίζονται στον σχεδιασμό του αμαξώματος, δεν λείπουν και οι αναβαθμίσεις σε μηχανικά μέρη και ειδικότερα σε εκείνα της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης.

Στόχος είναι η ενίσχυση της αμεσότητας και της ακρίβεια του ιαπωνικού crossover για την οποία «εργάζονται» άλλωστε και οι ενισχύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο.

Αντιθέτως, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στα κινητήρια σύνολα που εφοδιάζουν το C-HR και δεν είναι άλλα από τον υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 1,2 λίτρου και το υβριδικό σύνολο του 1,8 λίτρου.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν το πακέτο αναβάθμισης της Gazoo Racing για το Toyota C-HR θα διατεθεί και εκτός ιαπωνικών συνόρων ή αν θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο της εγχώριας αγοράς.