Το Toyota Camry επιστρέφει στην Ευρώπη ως υβριδικό


Έπειτα από απουσία 14 χρόνων, η Toyota φέρνει το Camry εκ νέου στην Ευρώπη, όπου θα αρχίσει και πάλι να πωλείται μέσα στο 2019. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: ΤΟΥΟΤΑ
  • 21/6/2018

Το μοντέλο 8ης γενιάς, το οποίο έκανε πρεμιέρα στην περσινή Έκθεση του Detroit, θα είναι ένα υβριδικό αυτοκίνητο, το οποίο εφοδιάζεται με έναν κινητήρα 2,5 lt και έναν ηλεκτροκινητήρα. Λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών εκδόσεων δεν έκανε γνωστές η Toyota.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται αυτά να είναι κοινά με των εκδόσεων πέρα από τα όρια της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το καπό θα δούμε τον 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 2,5 lt, με ισχύ 206 PS και ροπή 250 Nm, ο οποίος θα υποβοηθάται από έναν ηλεκτροκινητήρα 120 PS και 202 Nm.

Σημειώνεται ότι το Camry Hybrid στη Βόρεια Αμερική χρησιμοποιεί μία μπαταρία ιόντων λιθίου με δύο τάσεις ισχύος 259V και 245V και μπορεί να παραγγελθεί είτε με αυτόματο κιβώτιο, 8 σχέσεων, ή με ένα eCVT (ηλεκτρικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης).

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοινώνει τα εξής: «Το Camry επανέρχεται με την ολοκαίνουργια, 8η γενιά του, επιδεικνύοντας τα μηχανολογικά και σχεδιαστικά χαρίσματα της Νέας Παγκόσμιας Αρχιτεκτονικής της Toyota (ή Toyota New Global Architecture).

«Η πλατφόρμα TNGA εξασφαλίζει δυναμική “fun to drive” οδήγηση, συνδυασμένο με την ελκυστική σχεδίαση, την υψηλή ποιότητα κατασκευής, την αποδοτική χωροταξία των μερών του και τη χρήση καινοτόμων και φιλικών στο χρήστη τεχνολογιών.»

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάντως, το Camry αναμένεται να είναι πιο ακριβό από τις δύο υβριδικές εκδόσεις του Auris, τη hatchback και τη station wagon.

Η είδηση της άφιξης του Camry συνδυάστηκε από αρκετούς με την σχεδιαζόμενη αποχώρηση του Avensis από τις ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες σημειώνει αρκετά χαμηλά νούμερα πωλήσεων.