Το Toyota GR 86 προσγειώθηκε στις ΗΠΑ – Πόσο κοστίζει


Επίσημο λανσάρισμα για τη ανανεωμένο GR 86, που πλέον εφοδιάζει κινητήρας 2.4 λίτρων, απόδοσης 228 ίππων. Βελτιωμένη η ακαμψία κατά 50% υποστηρίζει η Toyota, παρά τη χρήση αλουμινίου σε φτερά και οροφή του αυτοκινήτου.

  • 3/6/2021

Η Toyota λανσάρει την αμερικανική έκδοση του Toyota GR 86, το οποίο έχει την ονομασία GR, χάρη στις τροποποιήσεις που δέχτηκε από την Gazoo Racing. Οι λεπτομέρειες είναι σχεδόν πανομοιότυπες με το δίδυμο του, Subaru BRZ. Και τα δύο πισωκίνητα coupe διαθέτουν νέους μεγαλύτερους «επίπεδους» 4κύλινδρους κινητήρες και διάφορες βελτιώσεις στο αμάξωμα που θα τα κάνουν ακόμα πιο διασκεδαστικά στην οδήγηση.

Ο flat-four 2,4 λίτρων του GR 86 αποδίδει 235 ίππους και 250 Nm ροπής. Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση με τον 2.0 lt των 205 ίππων και 211 Nm απόδοσης. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι συμβατικό με 6 σχέσεις, ενώ θα υπάρχει και επιλογή για ένα αυτόματο κιβώτιο επίσης 6 σχέσεων. Σύμφωνα με την Toyota θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h μέσα σε 6,1 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, οι μετρήσεις των συναδέλφων μας στο C&D USA για το απελθόν GT 86 (μέσα στο 2020) κατέγραψαν 6,2 δευτερόλεπτα, έναντι των 7,4 δευτερολέπτων που είναι η εργοστασιακή μέτρηση για τη διαδικασία της επιτάχυνσης. Οπότε είναι πιθανό το καινούριο GR 86 να είναι ακόμα πιο γρήγορο από την επίσημη μέτρηση της εταιρίας.

Το βασικό μοντέλο διατίθεται με ζάντες 17 ιντσών που συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Primacy HP, ενώ η έκδοση Premium λανσάρεται με 18άρες ζάντες και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4. Τα διαθέσιμα εξωτερικά χρώματα είναι τα Track bRed, Trueno Blue, Neptune Blue, Halo White, Steel Grey, Pavement Gray και Raven Black.

Όπως και ο προκάτοχός του, το GR 86 έχει δύο μικρά πίσω καθίσματα που μπορούν να διπλώσουν για να επεκτείνουν το πορτπαγκάζ. Η Toyota λέει ότι το νέο αυτοκίνητο μπορεί να χωρέσει ένα σετ τεσσάρων ελαστικών με τα καθίσματα αναδιπλωμένα όπως και το παλιό μοντέλο. Το καντράν του είναι ψηφιακό και υπάρχει μία οθόνη ψυχαγωγίας 8,0 ιντσών. Ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, όπως και το Apple CarPlay και το Android Auto.

Η Toyota δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την τιμή του, αλλά αναμένεται ότι το GR 86 θα ξεκινά για την αγορά των ΗΠΑ από τα 31.000 δολάρια (περίπου 25.400 ευρώ).