Το Toyota GR Yaris ζεσταίνει τις μηχανές του στο Goodwood (Video)


Η Toyota έχει πάρει το όπλο της, προετοιμάζοντας ήδη την παράσταση που πρόκειται να δώσει το GR Yaris των 261 ίππων στο Goodwood Speedweek.

  • 13/8/2020

Τετρακίνητο, με 261 ίππους και τεχνολογία βγαλμένη μέσα από τις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Toyota GR Yaris προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των φίλων της αυτοκίνησης όπου σταθεί και βρεθεί.

Από τη δική της πλευρά, η Toyota δεν φαίνεται να αφήνει τίποτα στην τύχη, φροντίζοντας συχνά-πυκνά να μας υπενθυμίζει την ύπαρξη του κορυφαίου supermini  των ημερών μας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προετοιμασίας για το Goodwood SpeedWeek που πρόκειται να πραγματοποιηθεί  το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, η ιαπωνική φίρμα επιστράτευσε τον Kris Meeke –οδηγό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ- για να προβάρει τα όσα πρόκειται συμβούν στον περίφημο… λόφο σε δύο μήνες από σήμερα.

Φυσικά οι Ιάπωνες δεν παρέλειψαν και να γυρίσουν και το ανάλογο video το οποίο ομολογουμένως μάς ανοίγει την όρεξη για ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να γράψει τη δική του ιστορία, όντας ότι πιο κοντινό μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα σε ένα αυθεντικό rally car του WRC.

Για όσους δεν γνωρίζουν τη ακριβώς σημαίνει Toyota GR Yaris, να αναφέρουμε ότι ο μικρός δαίμονας της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, εφοδιάζεται με ένα τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων ο οποίος αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με το  σύστημα τετρακίνησης των δύο διαφορικών περιορισμένης ολίσθησης εκρηκτικές επιδόσεις.

Πόσο εκρηκτικές; Κρατήστε μόνο στο μυαλό σας ότι το GR Yaris θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα.