Το Toyota RAV4 μετατράπηκε σε διασωστικό όχημα


Υπηρεσία ως διασωστικό όχημα είναι έτοιμο να αναλάβει το Toyota RAV4 μετά και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις που δέχθηκε στις προδιαγραφές του.

  • 12/3/2021

Το Toyota RAV4 δεν ανήκει και σε εκείνη την κατηγορία των SUV που διαθέτουν σύνθετα συστήματα τετρακίνησης και εκτεταμένες εκτός δρόμου δυνατότητες. Αυτό βέβαια δεν το εμποδίζει να κινηθεί μακριά από την άσφαλτο και να υποστηρίξει -μετά και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις- έναν πολύ διαφορετικό ρόλο από εκείνον που το έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Τον ρόλο ενός διασωστικού οχήματος, το οποίο καλείται να αναλάβει δράση μακριά από το φυσικό του περιβάλλον. Για τον σκοπό αυτό, έχει η αυξηθεί η απόσταση που το χωρίζει από το έδαφος, έχουν τοποθετηθεί νέοι τροχοί και χωμάτινα ελαστικά, ενώ έχει προστεθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως οι προβολείς τεχνολογίας LED της οροφής.

Νέοι είναι και οι προφυλακτήρες, οι οποίο με τη σειρά του έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, χαρίζοντας ένα δυναμικότερο και αναμφίβολα πιο περιπετειώδες προφίλ στο μέχρι σήμερα γνωστό Toyota RAV4.

Προφανώς το Toyota RAV4 Mountain Rescue Concept βασίζεται στην τετρακίνητη έκδοση του ιαπωνικού SUV, η οποία αξιοποιεί την παρουσία του γνωστού ατμοσφαιρικού κινητήρα των 2,5 λίτρων και δύο ηλεκτρικών μοτέρ για να μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Αν και πρόκειται για concept car και μάλιστα για μια ειδικών προδιαγραφών υλοποίηση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το Toyota RAV4 Mountain Rescue Concept θα βρει μιμητές ανάμεσα σε εκείνους που θα θελήσουν να καταστήσουν πιο… πικάντικη την εικόνα του ιαπωνικoύ SUV.