To Toyota Yaris Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2021


Τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς κατέκτησε το νέο Toyota Yaris αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ηλεκτρική εκδοχή του νέου Fiat 500. Στην πρώτη τριάδα το Cupra Formentor.

  • 1/3/2021

Τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς απέσπασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του το Toyota Yaris, τερματίζοντας στην πρώτη θέση μετά και την ψηφοφορία των 59 εκλεκτόρων του θεσμού.

Το ιαπωνικό supermini απέσπασε 266 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ηλεκτρική έκδοση του νέου Fiat 500 η οποία σκόραρε 240 πόντους.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε το Cupra Formentor, μια διάκριση αρκετά σημαντική για μια φίρμα που μετρά μόλις λίγα χρόνια ζωής.

Ο Matt Harrison, Matt Harrison, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe δήλωσε σχετικά με τη διάκριση του νέου Toyota Yaris: «Είναι μεγάλη τιμή για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή για την εκτίμηση και την αναγνώρισή τους».

«Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να αναγνωρίσω το πάθος των τμημάτων έρευνας και εξέλιξης στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Αυτό είναι το καλύτερο Yaris που κατασκευάστηκε ποτέ, και όπως ήθελε ο Akio Toyoda, προκαλεί ήδη χαμόγελα στο πρόσωπο των πελατών μας».

To Toyota Yaris είχε βρεθεί και πάλι στην κορυφή του θεσμού το 2000, ενώ το 2005 ήταν το Prius που εξασφάλισε την πρώτη θέση στη ιαπωνική φίρμα.