Το Venturi Antarctica είναι ένα ηλεκτρικό… για τους πόλους! (video)


Τώρα και τα ερπυστριοφόρα γίνονται ηλεκτρικά και οι μπαταρίες τους αντέχουν ακόμα και στις χαμηλότατες θερμοκρασίες των πόλων.

  • 4/12/2018

Η Venturi δραστηριοποιείται στη Formula E και ένας από τους οδηγούς της ομάδας της είναι ο Felipe Massa, ενώ επικεφαλής της είναι η Susie Wolff. Παράλληλα η εταιρεία ασχολείται και με διάφορα περίεργα πρότζεκτ, όπως αυτό της φωτογραφίας μας που ονομάζεται Antarctica. Και προορίζεται για να κυκλοφορεί στις πιο κρύες περιοχές αυτού του κόσμου.

Πρόκειται για ένα μικρό ερπυστριοφόρο όχημα που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, το οποίο μάλιστα είναι και ηλεκτρικό. Και αν αναρωτιέστε τι γίνεται με την απόδοση των μπαταριών στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ανταρκτική αλλά και στο Βόρειο Πόλο η Venturi ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ακόμα και αν το θερμόμετρο κατέβει στους -50 οC.

Οι μπαταρίες αυτές καθαυτές πάντως δεν διαφέρουν από όσες η Venturi τοποθετεί και στα αυτοκίνητά της, ενώ τροφοδοτούν δύο ηλεκτροκινητήρες των 60 kW. Οι οποίοι εξασφαλίζουν μια τελική ταχύτητα 20 km/h και μια αυτονομία μόλις 45 km. Τιμές οι οποίες ναι μεν ακούγονται μικρές αλλά είναι απόλυτα λογικές και αναμενόμενες αν αναλογιστεί κανείς πως το βάρος του Antarctica φτάνει τα 2.000 kg.

Οι θέσεις που έχει είναι τρεις και οι πρώτοι του επιβάτες θα είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος μαζί με τον Xavier Chevrin, επικεφαλής της Venturi στη Βόρεια Αμερική και τον αστροναύτη Chris Hadfield, οι οποίοι θα καλύψουν 42 km από το Dease Lake στο Telegraph Creek. Ως φόρο τιμής σε έναν αγώνα που είχε οργανώσει τη δεκαετία του ’30 ο Andre Citroen.