Το Volkswagen Camper μετατρέπεται στο απόλυτο όχημα απόδρασης


Ένα ξεχωριστό αυτοκινούμενο όχημα δημιούργησε η εταιρεία Samba αξιοποιώντας το αξεπέραστο Volkswagen Camper T2 και την ισχύ ενός boxer κινητήρα της Subaru.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/12/2018

Μια δεύτερη ευκαιρία να κατακτήσει νέους προορισμούς θα έχει το Volkswagen Camper T2 του 1969, το οποίο δέχθηκε τη «φροντίδα» της αμερικανικής εταιρείας Samba. Όπως μπορείς να παρατηρήσει κανείς και στις φωτογραφίες του αυτοκινήτου, η καμπίνα των επιβατών έχει αντικατασταθεί από ένα αλουμινένιο κουβούκλιο, το οποίο προσφέρει περισσότερο ζωτικό χώρο και ανέσεις για τους επιβάτες του θρυλικού Volkswagen Τ2.

Έτσι, λοιπόν, στο εσωτερικό του συναντά κανείς δύο διπλά κρεβάτια, το ένα εκ των οποίων διαθέτει πλήρεις διαστάσεις, ενώ στην οροφή έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία εξασφαλίζουν την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία ενός φούρνου μικροκυμάτων, της καφετιέρας και του συστήματος θέρμανσης νερού. Μιλώντας για το νερό, το τροποποιημένο Volkswagen Camper διαθέτει μια δεξαμενή χωρητικότητας 45 λίτρων

.

Βελτιώσεις, ωστόσο, έχουν δεχθεί και τα μηχανικά μέρη του και ειδικότερα ο κινητήρας, ο οποίος έχει αντικατασταθεί με ένα boxer μοτέρ της Subaru, επιτρέποντας στο αγέρωχο Volkswagen να καλύπτει με μεγαλύτερη άνεση μεγάλες αποστάσεις.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, ό,τι παρά την αναβάθμιση του κινητήρα, το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου δεν έχει ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, διατηρώντας και στους δύο άξονες τα ταμπούρα. Το Volkswagen Camper της Samba πωλείται έναντι 40.000 δολαρίων