To Volkswagen Corrado ζει!


Αν και ευφάνταστο, το σενάριο επιστροφής του Corrado στην γκάμα της Volkswagen ξυπνά μνήμες των εφηβικών μας ετών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/11/2019

Αν ανήκετε ανάμεσα σε εκείνους που ανδρώθηκαν τη δεκαετία του 1990 τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι το VW Corrado αποτέλεσε ένα από τα πολλά εφηβικά σας όνειρα.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Volkswagen έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Scirocco ή παραγωγής οποιουδήποτε άλλου coupe σε αυτήν την κατηγορία μεγέθους-χρημάτων, η ιδέα να επιστρέψει το Corrado στις προθήκες της γερμανικής φίρμας ακούγεται ιδιαίτερα ελκυστική.

Πάνω σε αυτήν την ιδέα εργάστηκαν και στο Kolesa.ru, δημιουργώντας την ψηφιακή απεικόνιση ενός VW Corrado που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει την coupe-τρίθυρη εκδοχή του νέου VW Golf.

Άλλωστε και η αυθεντική εκδοχή του Corrado αξιοποιούσε το δάπεδο του VW Golf εκείνης της εποχής  (βλέπε MKII) τονίζοντας το δυναμικό του προφίλ με ισχυρότερα κινητήρια σύνολα.

Κορυφαίο όλων το εξακύλινδρο σύνολο των 2,9 λίτρων που προστέθηκε στην γκάμα του αυτοκινήτου το 1991 αποδίδοντας 190 ίππους.

Το VW Corrado έμεινε στην παραγωγή για έξι χρόνια, από το 1989 έως και το 1995, χωρίς να αντικατασταθεί μετά το τέλος της εμπορικής πορείας της πρώτης και τελευταίας γενιάς του.