Το Volkswagen Golf του 2022 έρχεται με καίριες τεχνολογικές αναβαθμίσεις


Το VW Golf «μπαίνει» στο νέο έτος με πολλές και σημαντικές αλλαγές στον τεχνολογικό τομέα. Για ποιο λόγο η Volkswagen αναβαθμίζει τα ηλεκτρονικά συστήματα του Golf; Τι προβλέπεται για τους κατόχους του μοντέλου στην Ελλάδα.

  • 17/12/2021

Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια από το λανσάρισμα της νέας 8ης γενιάς του VW Golf και ήδη η  Volkswagen  ετοιμάζεται να προβεί σε σημαντικές βελτιώσεις στον τεχνολογικό τομέα. Τα προβλήματα με τα ηλεκτρονικά συστήματα του μοντέλου ήταν πολλά διεθνώς και χιλιάδες πελάτες έκαναν σχετικά παράπονα στους αντιπροσώπους.

Τα σοβαρά προβλήματα αφορούσαν τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου, όπως η αχρείαστη επέμβαση του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης και η μη σωστή λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας, αλλά και πολλά ζητήματα με το σύστημα infotainment ΜΙΒ 3, ή το ηχοσυστήμα.

Το αναβαθμισμένο σύστημα infotaiment MIB 3
Το αναβαθμισμένο σύστημα infotaiment MIB 3

Η Volkswagen  φαίνεται πλέον να έχει τη λύση και αυτή δεν είναι άλλη από την αναβάθμιση του λογισμικού. Το εν λόγω update στο λογισμικό του VW Golf θα περιλαμβάνεται σε όλα τα νέα αυτοκίνητα από τις αρχές του 2022, ενώ οι ήδη κάτοχοι του μοντέλου θα μπορούν να απευθυνθούν στους Επίσημους Επισκευαστές της Volkswagen  για να κάνουν την αναβάθμιση.

Η αναβάθμιση στο λογισμικό του συστήματος ΜΙΒ 3 βελτιώνει όλα τα χαρακτηριστικά του συστήματος πλοήγησης και των φωνητικών εντολών, που έχουν πλέον πιο γρήγορη και άμεση λειτουργία. Η Volkswagen  λέει ότι με τη νέα έκδοση γίνεται κατανοητό το 95% των φωνητικών εντολών. Βελτιώσεις έχουν γίνει επίσης και στην λειτουργία των επιφανειών αφής και των αισθητήρων εγγύτητας.

Πολύ σημαντική είναι επίσης και η βελτίωση του hardware του συστήματος πολυμέσων MIB 3, με έναν νέο και ταχύτερο επεξεργαστή και 4πύρηνη κάρτα γραφικών με 25% ταχύτερη απόκριση που αναμένεται να λύσει και όλα τα προβλήματα με τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του αυτοκινήτου.  

Σύμφωνα με τη Volkswagen, από τις αρχές του 2022 οι ιδιοκτήτες του VW Golf 8 πρόκειται να ειδοποιούνται για να ενημερωθούν σχετικά και να προσέλθουν στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές της VW για τις αναβαθμίσεις.