Το Volkswagen Transporter διαθέσιμο και ως… κελί!


Προσεγμένη κατασκευής και έμφαση στη λεπτομέρειας για το πραγματικά ειδική χρήσης VW Transporter που προορίζεται για τη μεταφορά κρατουμένων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/6/2019

Γεγονός είναι ότι τα βαν είναι διαθέσιμα σε πολλές έως πάρα πολλές εκδόσεις προκειμένου ο κάθε επαγγελματίας να βρει αυτό που πραγματικά του ταιριάζει και το εξυπηρετεί στην εργασία του. Και φυσικά κάθε εταιρεία, αν εντοπίσει κάποιο κενό, σπεύδει να το συμπληρώσει με καινούργιες, εξειδικευμένες εκδόσεις.

Αυτό κάνει φυσικά και η Volkswagen, η οποία παρουσίασε μια ειδική έκδοση του Transporter, η οποία απευθύνεται σχεδόν μόνο στις ανά τον κόσμο αστυνομίες. Και αυτό γιατί στην ουσία πρόκειται για ένα κινητό κελί.

Έτσι λοιπόν ο χώρος φόρτωσης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την υπό περιορισμό μετακίνηση δύο κρατουμένων, ενώ έξω από το κελί υπάρχει αρκετός χώρος προκειμένου να παρευρίσκεται ένα αστυνομικός ή ένας σωφρονιστικός υπάλληλος. Εννοείται πως η πίσω πόρτα του Transporter, που διαθέτει πλήρη αστυνομικό εξοπλισμό με φάρους σε οροφή και μάσκα την απαραίτητη σειρήνα των 100 Watt, δεν ανοίγει από μέσα.

Ο κινητήρας του VW Transporter- κινητού κελιού είναι ο τετρακύλινδρος 2.0 TDΙ στην έκδοσή του των 150 PS, που σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία εξασφαλίζει καλό συνδυασμό επιδόσεων και οικονομίας.

Οι υπεύθυνοι πάντως του κλάδου των επαγγελματικών οχημάτων της VW πιστεύουν πως η συγκεκριμένη έκδοση του Transporter θα γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας ανά τον κόσμο, μιας και προσφέρει τη δυνατότητας της εύκολης και πρακτικής μεταφοράς κρατουμένων.