Το VW Arteon θα αποκτήσει και έκδοση Shootingbrake


Η VW έχει μεγάλα πλάνα για τη ναυαρχίδα της, πλην SUV, το Arteon. Έτσι λοιπόν η λιμουζίνα με την ιδιαίτερη εμφάνιση θα είναι πλέον διαθέσιμη και εκτός Ευρώπης. Συγκεκριμένα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ από το 2019 θα διευρυνθεί και η γκάμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/3/2018

Με μια έκδοση Shootingbrake, η οποία θα συνδυάζει, ως είθισται άλλωστε στα αυτοκίνητα αυτού του τύπου, την πρακτικότητα με το κομψό αμάξωμα. Που θα παραπέμπει και αυτό, όσο είναι φυσικά εφικτό, σε κουπέ. Εννοείται πως μέχρι και τη μεσαία κολώνα δεν θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη λιμουζίνα. Αυτό σημαίνει πως θα διατηρηθεί τόσο η χαρακτηριστική μάσκα με τους λεπτούς προβολείς, όσο και το καπό που πατά πάνω στα φτερά.

Ο εσωτερικός διάκοσμος με τη μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα θα παραμείνει ο ίδιος, ενώ αυτό θα ισχύσει σε γενικές γραμμές και για τη γκάμα των κινητήρων. Και λέμε σε γενικές γραμμές γιατί στα ήδη υπάρχοντα σύνολα -1.5 TSI με 150 PS, 2.0 TSI με 190 και 280 PS, 2.0 TDI με 150, 190 και 240 PS- θα προστεθεί, εκτός απροόπτου και ένας V6. Αυτό θα κάνει το Arteon Shootingbrake το μοναδικό εξακύλινδρο μοντέλο του ομίλου Volkswagen που θα βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MQB.

Ο εξακύλινδρος θα είναι μια σύγχρονη εκδοχή του VR6, με 3.000 cc και δύο turbo, που θα αποδίδει 400 PS και 450 Nm. Ο VR6 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο Arteon R, καθώς και στο Golf R της επόμενης, όγδοης κατά σειρά γενιάς.