Το VW Beetle μετατρέπεται σε scooter


To Beetle αποτελεί οριστικά παρελθόν από την γκάμα της Volkswagen παραμένει ωστόσο στις καρδιές όλων μας, έστω και ως scooter.

  • 4/10/2020

Tι κι αν η Volkswagen αποφάσισε να αποσύρει από τη γραμμή παραγωγής το Beetle, ωστόσο, το θρυλικό σκαθάρι εξακολουθεί να διεκδικεί μια θέση στην καθημερινότητά μας.

Όχι απαραίτητα στη μορφή που το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αλλά ως δίκυκλο ή αν προτιμάτε ως scooter, το οποίο ζήλεψε από την αίγλη του διάσημου VW ακολουθώντας το ίδιο σχεδιαστικό παράδειγμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Brent Walter αξιοποίησε τα μπροστινά φτερά του της κλασικής εκδοχής του αυτοκινήτου για να ντύσει δύο μικρά scooter, διατηρώντας –μεταξύ άλλων- και τον χαρακτηριστικό κυκλικό προβολέα και το κλασσικό πίσω φως του σκαθαριού.

Η ιδέα του Brent Walter ήταν αρκετή για να τον κάνει διάσημο και να του δώσει το βήμα ώστε να απευθυνθεί σε όλους τους νοσταλγούς του ένδοξουπαρελθόντος.

Κάτω από το καλλίγραμμο φτερό του VW Beetle βρίσκεται ο μεταλλικός σκελετός του scooter και ένας θερμικός κινητήρας. Η χωρητικότητα του τελευταίου είναι 79 κ.εκ. ωστόσο υπάρχουν εκδόσεις και με κινητήρα 212 κ.εκ.

Για την ώρα τα δύο scooter που έχουν κατασκευαστεί από τον Brent Walter δεν διατίθενται προς πώληση, ωστόσο, κρίνοντας από το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις δίτροχες δημιουργίες του Αμερικανού, η εμπορική διάθεση των Voklspod, όπως ονομάζονται, δεν πρόκειται να αργήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Brent Walter θα χρειαστεί αρκετά φτερά από… σκαραβαίους αλλά και φωτιστικά σώματα από το θρυλικό σκαθάρι πριν εγκαταστήσει μια μικρή γραμμή παραγωγής των εντυπωσιακών scooters.