Το VW Beetle θα είναι πολύ… ηλεκτρικό για να πεθάνει!


Νέες φήμες αναζωπυρώνονται γύρω από την επιστροφή του περιβόητου Σκαραβαίου της Volkswagen.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: CAR&DRIVER
  • 17/7/2020

Το Beetle φαίνεται πως δεν έχει τελειώσει για την Volkswagen, ακόμη και μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Herbert Diess πριν από μερικά χρόνια. Τότε ο διευθυντής της εταιρίας είχε μιλήσει για ένα οριστικό τέλος, το οποίο όμως θα μπορούσε να αφορά μόνο στην συμβατική πορεία του μοντέλου και όχι στην έναρξη μιας νέας εποχής ως ηλεκτρικό.

Εδώ να πούμε πως πέρυσι είχε κατασκευαστεί και το τελευταίο σύγχρονο Beetle στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Μεξικό. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση πως η γερμανική εταιρία έχει προχωρήσει στην κατοχύρωση διαφόρων ηλεκτρικών ονομασιών όπως είναι οι e-Karmann, e-Kubel, e-Golf Classic.

Ανάμεσα σε αυτές υπάρχει και η e-Beetle. Το γεγονός αυτό μπορεί να σηματοδοτεί την πρόθεση της μάρκας απλά να προλάβει τον ανταγωνισμό και να κατοχυρώσει μόνο την ονομασία. Από την άλλη, το πιο πιθανό είναι πως το Beetle λογικά θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό ώστε να πλαισιώσει και το ηλεκτρικό Bus που θα παρουσιαστεί σε δύο χρόνια.

Πάντως, η Volkswagen έχει μια τεράστια παράλληλη πορεία εδώ και πάνω από επτά δεκαετίες με το Beetle και πολύ δύσκολα προσπερνά κανείς την ίδια του την ιστορία. Μάλιστα δεν περνά σε καμία περίπτωση απαρατήρητο το γεγονός πως υπάρχει ένα νέο κύμα με ιδιοκτήτες κλασικών Σκαραβαίων που τους μετατρέπουν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.