To VW Group πουλά την Bugatti!


O γερμανικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών θα πουλήσει την Bugatti στην κροατική Rimac, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Car Magazine.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BUGATTI
  • 17/9/2020

Δύσκολα τα πράγματα για τις εταιρίες που διατηρούν πανίσχυρα μοντέλα και με πολύ υψηλές εκπομπές ρύπων. Ακόμη και για το VW Group με τις τελευταίες πληροφορίες να λένε πως θα μεταβιβάσει την Bugatti στην Rimac! Την γνωστή κροατική εταιρία που κατασκευάζει ηλεκτρικά supercars και που σταδιακά γιγαντώνεται.

Εδώ να πούμε πως η Porsche κατέχει ένα μικρό ποσοστό (15,5%) στην Rimac, το οποίο θα υπερδιπλασιαστεί (κοντά στο 49%) από την στιγμή που θα μεταφερθεί η Bugatti στη κροατική εταιρία. Μάλιστα, το βρετανικό δημοσίευμα αναφέρει πως η απόφαση έχει ήδη παρθεί και πως έχει προχωρήσει η συμφωνία της οποίας λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Όλα αυτά συμβαίνουν στα νέα δεδομένα που θέτει η εποχή της ηλεκτροκίνησης, αν και υπάρχει η άποψη πως αν υπήρχε ο Ferdinand Piech στο τιμόνι του VW Group (η οικογένεια Piech έχει πάντως το 50%) δεν θα επέτρεπε ποτέ να αποχωρήσει ένα τόσο ιστορικό σήμα όπως είναι η Bugatti από τον όμιλο.

Από την άλλη, η απόκτηση της Bugatti από την Rimac προφανώς σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την γαλλική εταιρία που θα έχει ένα πιο εξηλεκτρισμένο (έως πλήρως ηλεκτρικό) μέλλον. Και όπως δείχνουν τα πράγματα το πιο πιθανό είναι η διάδοχος της Chiron να είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό hypercar με αρκετά κοινά στοιχεία από τις μελλοντικές ηλεκτρικές Porsche. Μπέρδεμα (ηλεκτρικό)…