To VW Passat ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια σε πωλήσεις (video)


H γερμανική εταιρία γιορτάζει ένα ακόμη ρεκόρ παραγωγής. Αυτή τη φορά για το οικογενειακό Passat που κάποτε πωλούσε σαν ζεστό ψωμί.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/4/2019

Βλέπετε τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή αγορά κυριαρχούν τα SUV και η κατηγορία των παραδοσιακών οικογενειακών σεντάν στην οποία ανήκει και το Passat φθίνει συνεχώς (χαρακτηριστικό είναι πως η Toyota δεν έχει αντικαταστήσει τo Avensis). Παρά ταύτα από το εργοστάσιο στο Emden πέρασε το υπ’ αριθμόν 30.000.000 μοντέλο Passat σημειώνοντας ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία της Volkswagen αλλά και της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Το Passat είναι ένα από τα σημαντικότερα και πιο επιτυχημένα μοντέλα της Volkswagen. Από τότε που ξεκίνησε πριν από 46 χρόνια, 30 εκατομμύρια πελάτες έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το μοντέλο», δηλώνει ο Ralf Brandstatter, COO της Volkswagen. "Ως αποτέλεσμα, το Passat είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Από το Πεκίνο έως το Βερολίνο, στο Σίδνεϊ, στο Γιοχάνεσμπουργκ ή στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Στη Volkswagen, είμαστε υπερήφανοι για αυτό το επιτυχημένο μοντέλο, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του».

Η παραγωγή του αρχέτυπου Passat ξεκίνησε στις 14 Μαΐου του 1973 από το Wolfsburg σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας τότε εποχή της Volkswagen. Ήταν ο διάδοχος του VW 1600 με τον αερόψυκτο κινητήρα και την κίνηση πίσω.