Το VW Taos είναι το νέο SUV της Volkswagen!


Πρόκειται για ένα κόμπακτ SUV που από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αντιμετωπίσει μοντέλα όπως τα Chevrolet Trailblazer και Kia Seltos.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VW
  • 14/10/2020

Και μόνο από τον ανταγωνισμό του προφανώς και γίνεται αντιληπτό πως το Taos προορίζεται πρωτίστως για την βορειοαμερικανική αγορά και άλλες αγορές εκτός Ευρώπης. Και για αυτό η Volkswagen το χαρακτηρίζει ως ένα «μικρό» SUV κάτω από το «κόμπακτ» και μακρύτερο Tiguan με το μήκος του Taos να φτάνει τα 4,465 μέτρα.

Σχεδιαστικά το Taos μας παραπέμπει στα γνωστά πρότυπα και καλούπια των SUV της Volkswagen με το ταμπλό να έχει την κλασική και εξαιρετική σε γραφικά οθόνη αφής 8’’ και όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και άνεσης, όπως την ασύρματη φόρτιση, κλιματιζόμενα καθίσματα, premium ηχοσύνολο, δερμάτινες επενδύσεις κ.α.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη θα ήταν είδηση αν το Taos δεν βασιζόταν στην πλατφόρμα MEB. Κάτω από το καπό του υπάρχει ο γνωστός 1.5 TSI που για την περίσταση αποδίδει 160 PS και 250 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις και μεταφέρει την ισχύ στους μπροστινούς τροχούς. Υπάρχει και τετρακίνητη έκδοση με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.