Το VW Touareg απέκτησε δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου της στάθμευσης


Η διαδικασία στάθμευσης του Touareg γίνεται πλέον πολύ πιο εύκολη με το VW Remote Park Assist Plus.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: VW
  • 13/11/2020

Tο Touareg είναι χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της κατηγορίας των μεγάλων SUV και μπορεί να προσφέρει ανέσεις και επιδόσεις αλλά η αναζήτηση θέση στάθμευσης και οι μανούβρες στη συνέχεια για να χωρέσεις μπορούν να εξελιχθούν σε βραχνά.

Έτσι η Volkswagen εφοδιάζει πλέον τη ναυαρχίδα της γκάμας της με ένα καινούργιο σύστημα με δυνατότητες και εξ αποστάσεως ελέγχου της όλης διαδικασίας από το smartphone. Η βάση του είναι το Park Assist με επιπλέον τέσσερις κάμερες και 12 αισθητήρες υπερήχων προκειμένου το Touareg των σχεδόν πέντε μέτρων να μπορεί να μπει ακόμα και σε μικρές θέσεις με έλεγχο είτε από το εσωτερικό είτε από έξω.

Για την ενεργοποίηση της όλης διαδικασίας ο οδηγός πρέπει καταρχήν να πατήσει το μπουτόν P στην οθόνη αφής. Έπειτα το αυτοκίνητο εντοπίζει μια ή περισσότερες κατάλληλες θέσεις από τις οποίες ο οδηγός επιλέγει μια. Στη συνέχεια η πρώτη δυνατότητα που έχει είναι να παραμείνει μέσα στο αυτοκίνητο, να αφήσει το φρένο και να πατά συνεχώς το κουμπί Drive κάτω από τον επιλογέα ταχυτήτων. Το Touareg εκτελεί την όλη διαδικασία, ενώ σταματά άμεσα μόλις ο οδηγός αφήσει το Drive.

Η δεύτερη επιλογή είναι να επιλέξει τον εξ αποστάσεως έλεγχο. Εδώ κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και γίνεται χρήση της εφαρμογής VW Remote Park Assist Plus και με το πάτημα του αντίστοιχου κουμπί Drive στην οθόνη. Και εδώ αντίστοιχα το αυτοκίνητο σταματά μόλις σταματήσει κανείς να το πατά.