Το Wet Mode της νέας Porsche 911 (video)


Ανάμεσα στις νέες τεχνολογίες που διαθέτει η νέα γενιά 911 ξεχωρίζει το σύστημα Wet Mode που αντιλαμβάνεται το βρεγμένο οδόστρωμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/1/2019

Μία από τις πιο επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ο οδηγός και ειδικότερα εκείνος ενός σπορ αυτοκινήτου με πολλά άλογα είναι το βρεμένο οδόστρωμα και η περίπτωση υδρολίσθησης. Ειδικά όταν μιλάμε για τη νέα 911 που στην Carrera S αποδίδει 450 PS στους πίσω τροχούς και έχει το 0-100 km/h σε 3,7 sec.

Ουσιαστικά το νέο σύστημα υποβοήθησης με την βοήθεια ακουστικών αισθητήρων αντιλαμβάνεται σε πρώτη φάση αν χτυπά σπρέι νερού στους θόλους των τροχών και κατά συνέπεια τι συνθήκες επικρατούν στο οδόστρωμα.

Στη συνέχει προσαρμόζει την λειτουργία των συστημάτων PSM (δυναμικής ευστάθειας) και PTM (πρόσφυσης) και συνιστά στον οδηγό με μια ένδειξη στον πίνακα οργάνων να ενεργοποιήσει το Wet Mode (από το διακόπτη στο τιμόνι ή στην κεντρική κονσόλα) και να δείξει την ανάλογη προσοχή.

Με την ενεργοποίηση του Wet Mode προσαρμόζονται ανάλογα τα παραπάνω συστήματα, η ροπή και η απόκριση του μοτέρ μειώνεται, το PDK κάνει πιο ήρεμες αλλαγές, το PSM γίνεται πιο ευαίσθητο στην λειτουργία του, στην Carrera S η ροπή περνά κατά κύριο λόγο μπροστά, η αεροδυναμική αλλάζει για περιορισμό μιας πιθανής υπερστροφής κ.α. Αναλυτικότερα παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο.