To WLTP αποδείχθηκε καταστροφικό για τη Bentley


Οι αλλαγές στις προδιαγραφές έφεραν καθυστερήσεις στις παρουσιάσεις των νέων μοντέλων και απώλεια πωλήσεων.

  • 26/11/2018

H αλλαγή των προδιαγραφών μέτρησης της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων των καινούργιων αυτοκινήτων σε αυτά του WLTP προκάλεσε προβλήματα σε όλους ανεξαιρέτως τους κατασκευαστές. Σε άλλους λίγο, σε άλλους πολύ και σε μερικούς πάρα πολύ. Τόσο που δεν διστάζουν, όπως η Bentley, να χαρακτηρίσουν τις επιπτώσεις της αλλαγής ως καταστροφικές.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, που βέβαια είναι απόρροια των αλλαγών στην παραγωγική διαδικασία. Οι επικεφαλής της βρετανική εταιρείας του ομίλου Volkswagen κάνουν λόγο για απώλειες 300 με 400 πωλήσεων της Bentayga. Οι οποίες χάθηκαν γιατί η εταιρεία καθυστέρησε πολύ με τη διαδικασία δοκιμών των μεμονωμένων μοντέλων και δεν έδωσε τις σωστές προτεραιότητες στα πλαίσια του ομίλου, με αποτέλεσμα να μην  μπορούν να πάρουν έγκαιρα τις εγκρίσεις τύπου.

Οι χαμένες πωλήσεις των Bentayga δεν ήταν η μόνη συνέπεια που είχε η αλλαγή των προδιαγραφών σε αυτές του WLTP. Ακριβώς επειδή δόθηκε, έστω και καθυστερημένα, προτεραιότητα στην πιστοποίηση των υπαρχόντων μοντέλων η παρουσίαση της υβριδικής Bentyaga μετατέθηκε χρονικά για την ερχόμενη άνοιξη.

Ταυτόχρονα καθυστέρησε και η  παρουσίαση της Continental GT, που σημειωτέον είναι το δεύτερο πιο επιτυχημένο εμπορικά μοντέλο της μάρκας, πίσω από το SUV. Έτσι το πρώτο ενιάμηνο του 2018 οι πωλήσεις της Bentley μειώθηκαν κατά 11%, στις 6.643 μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι ζημιές για το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασαν τα 137 εκατομμύρια ευρώ.