Τον Νοέμβριο στην παραγωγή το ηλεκτροκίνητο VW ID.3


Μόλις δύο μήνες μάς χωρίζουν από την έναρξη της παραγωγής του VW ID.3, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τις 30.000 προπαραγγελίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/9/2019

Μπορεί το ID.3 να μην αποτελεί την πρώτη ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της VW –έχουν προηγηθεί τα e-Golf και e-up- ωστόσο το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback του γερμανικού ομίλου θα αποτελέσει το πρώτο τετράτροχο που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί για τετράτροχα που θα κινούνται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό του δίνει ένα σαφές προβάδισμα απέναντι στις λιγοστές, ομολογουμένως, προτάσεις του ανταγωνισμού, όπως άλλωστε και τον τίτλο του πρωτοποριακού τον οποίο και εξαργυρώνει, κρίνοντας από την πορεία των προπαραγγελιών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η παραγωγή του VW ID.3 πρόκειται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, μετά και την επίσημη πρεμιέρα του αυτοκινήτου η οποία θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης της Φρανκφούρτης.

Οι άνθρωποι της VW περιγράφουν την έναρξη της παραγωγής του ηλεκτροκίνητου ID.3 σαν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη γερμανική φίρμα, ενώ δεν διστάζουν να συγκρίνουν τη σημαντικότητα του ηλεκτροκίνητου μοντέλου με εκείνη των Beetle και Golf.

Το ID.3 θα κατασκευάζεται σε γερμανικό έδαφος και ειδικότερα στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η VW στο Zwickau, η παραγωγική δυναμικότητα των οποίων θα φτάσει τις 1.500 μονάδες ανά ημέρα.

Αν και οι παραδόσεις του ID.3 πρόκειται να ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, όσοι έχουν προπαραγγείλει –περίπου 30.000 έως σήμερα- το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της VW θα το αποκτήσουν νωρίτερα.