Τώρα και τα βαν αποκτούν στοιχεία από τα SUV


Τα Transit και Tourneo αποκτούν πιο περιπετειώδεις εκδόσεις οι οποίες αργότερα θα είναι διαθέσιμες και για τα πιο μικρά Transit και Tourneo Connect.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/6/2020

H επιτυχία των SUV δεν αφήνει καμία κατηγορία ανεπηρέαστη. Έτσι έχουμε δει να αποκτούν στοιχεία που υποδηλώνουν κάποιον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα από super mini μέχρι sedan και από station wagons μέχρι πολυμορφικά.

Με βάση αυτά είναι λογικό και αναμενόμενο και τα βαν να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Κάτι που θα κάνει η Ford Ευρώπης παρουσιάζοντας  τις εκδόσεις Trail και Active των Transit και Tourneo. Oι οποίες πάντως θα έχουν και τετρακίνητες εκδόσεις με τη χρήση του Intelligent All-Wheel Drive.

Όταν δεν υπάρχει τετρακίνηση οι εκδόσεις Trail τόσο των προσθιοκίνητων όσο και των πισωκίνητων εκδόσεων του Transit και του Transit Custom θα έχουν στάνταρ μπλοκέ διαφορικό, που στις αντίστοιχες Active θα διατίθεται προαιρετικά.

Οπτικά οι τελευταίες θα ξεχωρίζουν από τα προστατευτικά στα φτερά τους και τους διαφοροποιημένους προφυλακτήρες μπροστά και πίσω, καθώς και από τα μεγάλα πλευρικά πλαστικά προστατευτικά. Ως είθισται δεν θα λείπουν και τα απαραίτητα λογότυπα Active, ενώ στο εσωτερικό οι επενδύσεις είναι ημιδερμάτινες.

Τα Trail με τη σειρά τους θα έχουν ακόμα πιο έντονα off road στοιχεία, με βασικό την μάσκα που θυμίζει την αντίστοιχη του Ranger Raptor με τα μεγάλα γράμματα, καθώς και ειδικής σχεδίασης ζάντες 16 ιντσών. Εδώ οι επενδύσεις του διακόσμου στο εσωτερικό είναι φουλ δέρμα, ενώ μπορούν να εξοπλιστούν τόσο με ράγες οροφής όσο και με σκαλοπάτια.  

H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τις εκδόσεις των 130, 170 και 185 PS του 2.0 TDI, ο οποίος στο Transit Custom Trail μπορεί να έχει και ήπια υβριδική υποβοήθηση με κύκλωμα 48 Volt.