Του χρόνου το νέο Hyundai i10


H κορεατική εταιρία δοκιμάζει ήδη στους δρόμους τον αντικαταστάτη του μικρότερου μοντέλου στην γκάμα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/1/2019

Με βαρύ καμουφλάζ έχει ήδη «συλληφθεί» το επόμενο i10 να δοκιμάζεται μεταξύ άλλων στις βόρειες χώρες της Ευρώπης και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το κορεατικό mini κυκλοφορεί περίπου έξι χρόνια στις αγορές και φυσικό είναι να πλησιάζει η ώρα της αντικατάστασής του. Η οποία θα γίνει κάπου το 2020, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Η νέα γενιά i10 θα διατηρήσει το στιλ της τρέχουσας με περίπου ίδιες διαστάσεις αμαξώματος ώστε να διατηρηθεί η αστική ευελιξία. Παράλληλα το σχεδιαστικό στιλ θα έχει πολλά στοιχεία από το Kona, ενώ δεν αποκλείεται αργότερα να υπάρξει και μια περιπετειώδης έκδοση με crossover χαρακτήρα και ελαφρώς υπερυψωμένο αμάξωμα.

Από πλευράς μηχανικών μερών το νέο i10 αναμένεται να βασίζεται σε μια εξέλιξη της πλατφόρμας του πιο πρόσφατου Kia Picanto. Οι κινητήρες θα είναι επίσης αναβαθμισμένοι σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές ρύπων όπου στην βάση θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος των 1.000 cc και ψηλότερα ο τετρακύλινδρος των 1.200 cc, δίχως να αποκλείεται ο turbo χιλιάρης στην crossover εκδοχή.