Τουρκία: «Γιουρούσι» στους παραβάτες του ΚΟΚ με περιπολικά Ferrari και Porsche (video)


Μια πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων κατασχέθηκε από έμπορο ναρκωτικών και μπήκε στην υπηρεσία της τουρκικής αστυνομίας.

  • 27/12/2023

Με 23 νέα περιπολικά, τα περισσότερα εκ των οποίων μοντέλα υψηλών επιδόσεων, ενισχύθηκε η τουρκική αστυνομία. Η παρουσίαση έγινε μέσα από video που αναρτήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Ali Yerlikaya, στο X (πρώην Twitter).

Όπως έγινε γνωστό τα αυτοκίνητα που ξεχωρίζουν για τη θηριώδη ιπποδύναμή τους δεν αγοράστηκαν αλλά κατασχέθηκαν και στη συνέχεια δέχθηκαν τις απαραίτητες μετατροπές για ενταχθούν στο αστυνομικό σώμα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 23 μονάδες και ανάμεσά τους υπάρχουν μοντέλα όπως Bentley Continental GT, Porsche Taycan, Ferrari 458, VW Golf R, Range Rover Sport και Mercedes GLS.

Η συνολική αξία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 3,5 εκατ. δολ ενώ σύμφωνα με την Daily Telegraph όλα τα αυτοκίνητα προέρχονται από τον έμπορο ναρκωτικών Hakan Ayik που συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν φωνές στην Τουρκία που υποστηρίζουν ότι η αστυνομία θα κέρδιζε περισσότερα αν πουλούσε τη συγκεκριμένη συλλογή αυτοκινήτων, αφού η συντήρηση είναι ακριβή ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους συνοδεύεται με αμέτρητα λίτρα καυσίμου, εκτοξεύοντας το κόστος χρήσης.

Δείτε το video με τα νέα περιπολικά της τουρκικής αστυνομίας...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Χάλκη το μικρότερο περιπολικό του κόσμου (video)

Τα 5 περιπολικά που δεν θέλεις να βρεθείς στον δρόμο τους

Tuning υπό το βλέμμα του νόμου: Αυτό είναι το περιπολικό BMW i4 της AC Schnitzer