Tuning υπό το βλέμμα του νόμου: Αυτό είναι το περιπολικό BMW i4 της AC Schnitzer


Η AC Schnitzer θέλησε να δείξει πως ένα όχημα μπορεί να βελτιωθεί μέσω tuning χωρίς να πάψει να είναι νόμιμο για οδήγηση στους δρόμους, και το έκανε με το BMW i4 που μετέτρεψε σε περιπολικό.

  • ΦΩΤΟ: AC Schnitzer
  • 5/12/2022

Η AC Schnitzer είναι από τα πλέον γνωστά ονόματα στον χώρο του tuning στη Γερμανία, και το κάνει συχνά και για τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.

Η πιο πρόσφατη δημιουργία της είναι το περιπολικό BMW i4.

Η εταιρεία πήρε τη γενιά G26 του BMW i4 M50 Gran Coupe, του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλο των Βαυαρών, και το βελτίωσε αναλόγως, στο πλαίσιο της καμπάνιας 'Tune it! Safe!' που προωθεί το ασφαλές tuning, και η οποία βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 17 χρόνια στη χώρα.

Το περιπολικό i4 έρχεται με το αεροδυναμικό πακέτο της AC Schnitzer, που διαθέτει εμπρός spoiler και splitter, πλάγια πτερύγια, spoiler στην οροφή προς τα πίσω, spoiler από ανθρακόνημα και πλάγια φτερά στο πίσω μέρος. 

Ως αστυνομικό όχημα, διαθέτει ειδικό σύστημα σηματοδότησης από τη Hella, καθώς κι όλες τις απαραίτητες μετατροπές για να μπορέσει να εκπληρώσει τους σκοπούς του. 

Στο εσωτερικό, έχουν προστεθεί μικρές πινελιές, όλες φινιρισμένες με αλουμίνιο, για μία πιο premium αίσθηση.

Επιπλέον, το BMW i4 by AC Schnitzer έρχεται εξοπλισμένο με νέες αναρτήσεις που το χαμηλώνουν κατά 20-25 χιλιοστά σε σχέση με την έκδοση παραγωγής, ενώ φυσικά φέρει ζάντες της AC Schnitzer, διαμέτρου 20 ιντσών σε χρώμα BiColor Silver/Black με ελαστικά Hankook Ventus S1 Evo 3.

Υπενθυμίζουμε πως το i4 Μ50 Gran Coupe διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 543 PS και με τη ροπή να φτάνει τα 794 Nm.