Στη Χάλκη το μικρότερο περιπολικό του κόσμου (video)


Ο δήμαρχος του νησιού ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας: «Όταν εσείς καλείτε το 100, εμείς στη Χάλκη καλούμε το 50».

  • 12/4/2023

Στη δημόσια ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Συνδέσεις» εμφανίστηκε ο Δήμαρχος της Χάλκης κ. Ευάγγελος Φραγκάκης, όπου μίλησε για τα ηλεκτρικά Citroen Ami που έχουν μπει στην υπηρεσία της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος του νησιού.

Αυτή η κίνηση εντάσσεται στο πρόγραμμα «GR-eco Islands» το οποίο στοχεύει στην προώθηση μιας ολοκληρωμένης πράσινης μετατροπής μικρών νησιών, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται και η κινητικότητα μηδενικών ρύπων.

«Όταν εσείς καλείτε το 100, εμείς καλούμε το 50» δήλωσε αρχικά ο κ. Φραγκάκης για το μικρό ηλεκτρικό όχημα που ήταν παρκαρισμένο δίπλα του. «Σιγά – σιγά προσπαθούμε να μετατρέψουμε όλο τον στόλο των οχημάτων που κυκλοφορούν στο νησί σε ηλεκτροκίνητα» συμπλήρωσε.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα το Car and Driver βρέθηκε μαζί με τον Μιχάλη Ρακιντζή στις εγκαταστάσεις της Citroen Hellas, ώστε ο μουσικός να παραλάβει για λίγες ημέρες το Citroen Ami και να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Τέλος, ο Δήμαρχος της Χάλκης στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, σημείωσε το ενδιαφέρον που έχει δείξει το νησί του για να συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα παραγωγής ενέργειας από τα κύματα, δηλώνοντας: «Αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι αυτό, όχι μόνο για τη Χάλκη αλλά την Ελλάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη, αν καταφέρουμε να παράξουμε ενέργεια από τα κύματα».

Δείτε ολόκληρη της συνέντευξη του κ. Φραγκάκη στην ΕΡΤ...