Toyota: «Ασπίδα» προστασίας αποτρέπει κλοπές καταλυτών από Prius (photo-video)


Οι Ιάπωνες συνεργάζονται με τη MillerCAT προκειμένου να προστατεύσουν τους πελάτες τους από την πρόσφατη... μόδα κλοπών καταλυτών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ, MILLERCAT CORP - YouTube
  • 22/12/2022

Οι κλοπές καταλυτών αποτελούν ένα πολύ συχνό φαινόμενο, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου το τελευταίο διάστημα εξαρθρώνονται σπείρες που «ειδικεύονται» σε αυτό. Η Toyota έρχεται να βάλει ένα τέλος στο πρόβλημα αυτό, μέσω της συνεργασίας της με την MillerCAT, εταιρεία που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή προστατευτικών «ασπίδων», όπως τις ονομάζει, για καταλύτες.

Όλα οι οδηγοί νέων μοντέλων της Toyota και της Lexus θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν τη συγκεκριμένη «ασπίδα» στο αυτοκίνητό τους, κατόπιν σχετικής παραγγελίας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Toyota. Αυτό επιτυγχάνεται με το νεοφερμένο πρόγραμμα της εταιρείας, Associated Accessories Products, που θέλει τους Ιάπωνες να προσφέρουν αξεσουάρ τρίτων εταιρειών μέσω της ιστοσελίδας τους, προκειμένου να επεκτείνουν την γκάμα επιλογών που έχουν οι πελάτες τους.

Πρόκειται για ένα προστατευτικό για τον καταλύτη του εκάστοτε αυτοκινήτου, που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο 5052 και ατσάλι 304, ενώ η εγκατάστασή του δεν απαιτεί καθόλου τρύπημα. Το προστατευτικό έρχεται μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία, και η τοποθέτησή του μπορεί να γίνει από την αντιπροσωπεία.

Η «ασπίδα» Cat Shield κοστίζει 140 δολάρια για το νέο Toyota Prius, χωρίς τα έξοδα της εγκατάστασης, που βέβαια δεν αναμένεται να είναι υπέρογκα. Η νέα γενιά του επιτυχημένου μοντέλου της Toyota έχει γίνει σημαντικός στόχος για τους επίδοξους κλέφτες, καθώς ο καταλύτης του αποτελείται από πολλά περισσότερα πολύτιμα μέταλλα σε σχέση με άλλα οχήματα της ίδιας κατηγορίας.

Η εγκατάσταση μιας τέτοιας προσθήκης φαντάζει συμφέρουσα επιλογή, αν αναλογιστεί κανείς το χαμηλό κόστος της, την απλότητά της αλλά και τη ζημιά που μπορεί να αποτρέψει. Ένας καταλύτης για τα περισσότερα μοντέλα της Toyota κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια, ενώ το Toyota Tundra, το οποίο επίσης αποτελεί συχνό στόχο, ανεβάζει το κόστος στα 1.500 δολάρια για κάθε καταλύτη. Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι χρειάζεται δύο, το ενδεχόμενο κλοπής του μοιάζει σενάριο ταινίας τρόμου. 

Η MillerCAT παρουσιάζει τον τρόπο εγκατάστασης του Cat Shield: