Toyota Corolla 2023: Τα σημεία-κλειδιά για το facelift του best seller της Toyota


Το πλέον δημοφιλές υβριδικό hatchback στη χώρα μας και στην Ευρώπη, η Toyota Corolla θα υποβληθεί σε ένα μεγάλο λίφτινγκ στις αρχές του 2023. Όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα.

  • 20/2/2022

Η Toyota δουλεύει πάνω στην ανανέωση ενός από τα πιο σημαντικά μοντέλα της που είναι και το πλέον επιτυχημένο εμπορικά υβριδικό hatchback της ευρωπαϊκής αγοράς. Ο λόγος φυσικά για την Toyota Corolla, η οποία θα υποβληθεί σε λίφτινγκ και αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί στην ιαπωνική αγορά στο τέλος του τρέχοντος έτους. Οι αλλαγές που θα κάνει η Toyota στο πλέον δημοφιλές της μοντέλο θα αφορούν ελάχιστα το κομμάτι της σχεδίασης και θα  επικεντρωθούν περισσότερο σε θέματα εξοπλισμού και σε μηχανολογικό επίπεδο.

Οι πρώτες πληροφορίες για το επικείμενο λίφτινγκ που γίνεται στα μέσα του κύκλου ζωής της Toyota Corolla έρχονται φυσικά από τη μακρινή Ιαπωνία. Το επικείμενο λίφτινγκ δεν θα αφορά βέβαια το νέο μέλος της οικογένειας Corolla, τη νέα Toyota Corolla Cross που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη φετινή χρονιά, αλλά τα μοντέλα Hatchback, Sedan και Touring.

Οι αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό θα είναι μικρές, αφού το σχέδιο είναι ακόμα φρέσκο. Θα αλλάξει ελαφρώς η σχεδίαση των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων και θα υπάρξει μία νέα φωτεινή υπογραφή. Νέα χρώματα αμαξώματος και νέα σχέδια για τις ζάντες αλουμινίου θα ολοκληρώνουν την εικόνα.

Η τεχνολογία και ο εξοπλισμός της νέας Corolla

Ο πίνακας οργάνων θα ανανεωθεί σχεδιαστικά και ίσως δούμε ένα πλήρως ψηφιακό σύνολο. Τα νέα όργανα θα είναι διαθέσιμα ανάλογα με την έκδοση.

Το πακέτο των συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense που περιλαμβάνει πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού θα αναβαθμιστεί επίσης για να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε το νέο σύστημα infotainment με νέα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας.

Στο μηχανολογικό κομμάτι, οι υβριδικοί κινητήρες (HEV) θα διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο, μεταξύ των συμβατικών κινητήρων θα υπάρξουν αλλαγές αφού αναμένεται η αφαίρεση του τετρακύλινδρου μοτέρ των 1,8 λίτρων με τη θέση του να παίρνει ο τρικύλινδρος κινητήρας των 1,5 λίτρων.

Το λανσάρισμα της νέας Corolla έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και στην Ευρώπη αναμένεται ότι θα φτάσει στις αρχές του 2023.