Toyota Corolla Cross: Η επίσημη απάντηση της Toyota Ελλάς για το «facelift» του μοντέλου


Ο διανομέας των αυτοκινήτων της Toyota στην Ελλάδα μίλησε στο Car and Driver και ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τα δημοσιεύματα για το facelift του Corolla Cross. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/2/2024

Είναι αρκετά πιθανό τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί από εσάς να πέσατε πάνω σε κάποιο από τα πολλά ξένα αλλά και ελληνικά δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τη νέα, facelift έκδοση του Toyota Corolla Cross, τα οποία μάλιστα συνοδεύονταν από φωτογραφίες με τις αλλαγές που έχει δεχθεί η σειρά. 

To facelift του Toyota Corolla Cross στην αγορά της Ταϊλάνδης (@Toyota Thailand)
To facelift του Toyota Corolla Cross στην αγορά της Ταϊλάνδης (@Toyota Thailand)

Σχεδιαστικά η πιο σημαντική παρέμβαση εμφανιζόταν στο μπροστινό μέρος όπου το ιαπωνικό crossover είχε με μία εντελώς νέα μάσκα, τουλάχιστον σε σχέση με το μοντέλο που είναι διαθέσιμο σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τα δημοσιεύματα σημείωναν ότι η επίσημη παρουσίαση έγινε στην Ταϊλάνδη ωστόσο μερικά από αυτά άφηναν να εννοηθεί ότι σύντομα το ανανεωμένο Corolla Cross θα έρθει και στην Ευρώπη.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θυμίσουμε ότι μιλάμε για ένα παγκόσμιο μοντέλο, το οποίο κατασκευάζεται με διαφορετικές προδιαγραφές, αναλόγα με την αγορά στην οποία απευθύνεται. Για παράδειγμα, στην Κίνα το Corolla Cross κυκλοφορεί με την ονομασία Frontlander και κατασκευάζεται σε συνεργασία με το κινεζικό brand της GAC. 

Πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική που επιλέγουν πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες και στην περίπτωση της Toyota, η οποία έχει παρουσία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αυτό ισχύει για αρκετά από τα προϊόντα της. 

Το Toyota Corolla Cross παρουσιάστηκε πριν από περίπου 4 χρόνια, αρχικά στην Ταϊλάνδη και στη συνέχεια στην Αμερική και στην Ιαπωνία, με σημαντικές διαφοροποιήσεις ανάλογα με την αγορά στην οποία απευθυνόταν.

Ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο να παρουσιάζεται στις αρχές του 2021, ωστόσο το ξέσπασπα της πανδημίας άλλαξε τα πλάνα της εταιρείας και τελικά αυτό συνέβη λίγο πριν το κλείσιμο του έτους. Το Φθινόπωρο του 2022 το μοντέλο έφτασε και στις ελληνικές εκθέσεις με τον εισαγωγέα να ανακοινώνει τιμές και να ανοίγει το βιβλίο των παραγγελιών.

Με τις εικόνες του «facelift» να κάνουν τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου, το inbox του Car and Driver δέχθηκε αρκετά μηνύματα από αναγνώστες που ζητούσαν να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την άφιξη της νέας έκδοσης, αλλά και τις αλλαγές που θα ενσωματώσει.

Κάποια μάλιστα προέρχονταν από κατόχους του μοντέλου οι οποίοι ήθελαν να μάθουν αν το αυτοκίνητο που έχουν στα χέρια τους εδώ και λίγους μήνες θα παρουσιάσει νέα έκδοση, ανησυχώντας για την πορεία της αξίας του.

Προκειμένου να πάρουμε μια υπεύθυνη απάντηση απευθυνθήκαμε στην Toyota Ελλάς, τον επίσημο διανομέα της ιαπωνικής φίρμας στη χώρα μας, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μας πει τι ακριβώς ισχύει στην περίπτωση της ανανέωσης του Corolla Cross.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν σαφής και σας την παραθέτουμε αυτούσια: «Το facelift του Corolla Cross απευθύνεται ΜΟΝΟ στην αγορά της Ταϊλάνδης. Δεν έχει να κάνει εμφανισιακά αλλά και εξοπλιστικά/τεχνολογικά με facelift ευρωπαϊκού ή κάποια άλλης αγοράς μοντέλου. Μπορεί το Corolla Cross ως brand να είναι παγκόσμιο, το συγκεκριμένο facelift όμως δεν αφορά καμία άλλη αγορά εκτός από αυτή της Ταϊλάνδης. Το μοντέλο στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, συνεχίζει και θα συνεχίσει κανονικά όπως το γνωρίζουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Ελλάδα το 1.800άρι Toyota Corolla Cross – Αυτή είναι η τιμή του

Και η Toyota Corolla Cross «ασπάζεται» το υδρογόνο – Ξεκινούν οι δοκιμές (photos)