Toyota Corolla Cross: Nέος "παίκτης" στα μεσαία crossovers


Η νέα Toyota Corolla Cross θα είναι ένα μεσαίου μεγέθους crossover με μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος σε σχέση με την απλή έκδοση, που θα τοποθετείται ανάμεσα στο CH-R και το RAV4.

  • 4/6/2021

Η Toyota είναι γνωστό ότι επεκτείνει κι άλλο τη γκάμα της Corolla, αφού σύντομα αναμένεται η έκδοση Cross. Το νέο crossover μεσαίου μεγέθους θα διαθέτει μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος σε σχέση με την απλή Corolla sedan και hatchback και θα διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση.

Από ότι δείχνει θα είναι μεγαλύτερη σε μήκος, φαρδύτερη σε πλάτος και ψηλότερη συγκριτικά με το CH-R, αλλά με πολύ πιο συμβατική σχεδίαση από αυτό. Οι χώροι στο εσωτερικό για τους επιβάτες, όπως και η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ θα είναι αναμφίβολα μεγαλύτεροι, αλλά οπωσδήποτε πιο περιορισμένοι από όσο του RAV4.

Στο εσωτερικό, η εικόνα δεν θα απέχει σε μεγάλο βαθμό από εκείνης της απλής Corolla, με παρόμοιας σχεδίασης ταμπλό και μια ψηφιακή οθόνη πολυμέσων να βρίσκεται στο κέντρο της κονσόλας. Στην καμπίνα θα φιλοξενούνται πέντε επιβάτες και τα καθίσματα θα αναδιπλώνονται ανά 60/40.

Αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες σχετικά με τα μηχανικά μέρη της Corolla Cross (προφανώς για την αγορά των ΗΠΑ), μιλούν για έναν 2λιτρο κινητήρα με ισχύ 171 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Πιθανώς στην Ευρώπη να κυκλοφορήσει και με κινητήρα 1,8 λίτρων με 142 ίππους, όπως είχαμε αναφέρει στο παρελθόν, αλλά και ως υβριδική.

Η ακριβής ημερομηνία άφιξης της νέας Toyota Corolla Cross, δεν έχει διευκρινιστεί. Πιθανώς όμως η έλευσή της στην αγορά να γίνει πριν το τέλος του έτους.