Toyota e-Racer: To μέλλον της οδηγικής απόλαυσης (Video)


Τον δρόμο προς ένα αυτόνομο και ταυτόχρονα συναρπαστικό μέλλον δείχνει το φουτουριστικό πρωτότυπο που αποκάλυψε η Toyota στη Διεθνή Έκθεση του Τόκιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2019

Το μέλλον προμηνύεται… αυτόνομο, ηλεκτροκίνητο και συναρπαστικό σύμφωνα με την Toyota και τα όσα πρεσβεύει το φουτουριστικό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Το Toyota e-Racer, το οποίο αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της ιαπωνικής φίρμας, Akio Toyoda, συνιστά μια πρώτη απόδειξη ότι το αυτόνομο μέλλον της αυτοκίνησης δεν θα είναι τόσο… βαρετό όσο πολλοί προέβλεψαν.

Μάλιστα, ο Akio Toyoda δεσμεύθηκε ότι ο οδηγός θα παραμείνει στο επίκεντρο των τεχνολογιών που αναπτύσσονται ώστε να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και στην αυτόνομη οδήγηση.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν χρειαστεί να επιστρατευθεί η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, ο «χειριστής» ενός οχήματος θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη χαρά της οδήγησης ενός αυτοκινήτου που αν μη τι άλλο διαθέτει τα τυπικά προσόντα για να προσφέρει άφθονες… ψηφιακές συγκινήσεις.