Toyota και BYD θα συνεργαστούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα


Η Τoyota θέλει μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεών της ανά τον κόσμο να είναι εξηλεκτρισμένα οχήματα, δηλαδή υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/11/2019

H Toyota ήρθε σε συμφωνία με την κινεζική BYD για την ίδρυση το 2020 μιας θυγατρικής εταιρείας με κεφάλαια που θα καταβάλλουν και οι δύο εξ ημισείας και η οποία θα ασχολείται με το σχεδιασμό και την εξέλιξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπαταρίας (BEV, Battery Electric Vehicle).

Η διαδικασία της εξέλιξης θα περιλαμβάνει και τα αντίστοιχα πλαίσια, ενώ το τμήμα R&D (Έρευνας και Εξέλιξης) θα στελεχωθεί από μηχανικούς που θα προέρχονται και από τους δύο κατασκευαστές. Η έδρα τους όπως και η έδρα του εργοστασίου που θα ανεγερθεί θα είναι στην Κίνα.

Τον περασμένο Ιούλιο οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει πως θα εξελίξουν και θα κατασκευάσουν πλήρως ηλεκτρικά sedan και SUV, τα οποία θα πωλούνται στην Κίνα με τα σήματα της Toyota. Το πρώτο από αυτά τα μοντέλα θα παρουσιαστεί επίσημα του χρόνου και θα βασίζεται στο C-HR και η διάθεσή του -όπως και αυτών που θα ακολουθήσουν- θα περιοριστεί αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

Η κινεζική αγορά υπενθυμίζουμε πως είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ πρόσφατα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ενισχύουν τη θέση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σαν αυτό που θα βασίζεται στο C-HR. Τα οποία ναι μεν θα διαθέτουν τεχνολογία αλλά δεν θα είναι πανάκριβα.