Toyota: κάθε χρόνο και μια ειδική έκδοση της Supra!


Η Supra στο μέλλον δεν πρόκειται να μείνει στη μια έκδοσή της που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες με κάθε επισημότητα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/8/2019

H Toyota φαίνεται ότι έχει μεγάλα σχέδια για τη Supra, στα πλαίσια και της προσπάθειας τόνωσης του συνολικού σπορ χαρακτήρα της, που αν μη τι άλλο δεν περιλαμβάνεται στα ατού της. Έτσι λοιπόν και με βάση τις δηλώσεις του αρχιμηχανικού του μοντέλου Tetsuya Tada σε ιστοσελίδα των ΗΠΑ οι προθέσεις της μάρκας περιλαμβάνουν την παρουσίαση μιας τουλάχιστον ειδικής έκδοσης του μοντέλου κάθε χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό επιζητείται ίσως και η ακόμα μεγαλύτερη διαφοροποίησή της από τη Z4 της BMW, με την οποία τα κοινά στοιχεία είναι πολλά -από το πλαίσιο μέχρι και τον κινητήρα.

Φυσικά στις ειδικές εκδόσεις της Supra ο Tetsuya Tada συμπεριέλαβε και τις πιο ισχυρές, μιας και ο εξακύλινδρος σε σειρά των 3.000 cc είναι εύκολο να ανέβει πιο ψηλά σε απόδοση σε σχέση με τα 340 PS που αποδίδει τώρα στη Supra. Άλλωστε υπάρχουν μοντέλα της BMW στην οποία η απόδοσή του είναι σαφώς μεγαλύτερη και δείχνουν το δρόμο σε αυτόν τον τομέα.

Παράλληλα οι ειδικές εκδόσεις μπορούν να έχουν και άλλο προσανατολισμό, πέρα από περισσότερα PS. Π.χ. για χρήση σε πίστα ή με πιο σπορ ρυθμίσεις και αναβαθμισμένη ανάρτηση ή με πιο τονισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα.