Toyota: Κλείνει οριστικά το εργοστάσιο στη Ρωσία


Η Toyota ανακοίνωσε πως παύει οριστικά τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Ρωσία, μετά από έξι μήνες αναστολής.

  • ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 24/9/2022

Σε ανακοίνωσή της, η Toyota αναφέρει πως είχε αναστείλει την παραγωγή οχημάτων στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από τις 4 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, «λόγω προβλημάτων με την προμήθεια σημαντικών πρώτων υλών και μερών».

Είχε, όμως, στόχο να συνεχίσει τις εργασίες σε αυτό, κρατώντας και το προσωπικό που το στελέχωνε εν αναμονή θετικών εξελίξεων.

Παρόλα αυτά, μετά από έξι μήνες, η εταιρεία δε βλέπει προοπτική βελτίωσης της κατάστασης στη χώρα, και πήρε την απόφαση να διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου, απολύοντας και το έμψυχο δυναμικό.

Ανέφερε, μάλιστα, πως «η απόφαση να σταματήσει η παραγωγή οχημάτων της Toyota στη Ρωσία δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία. Ωστόσο, μετά από ένα εξάμηνο, δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε τις κανονικές μας διεργασίες και δε βλέπουμε πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό στο μέλλον.»

Ωστόσο, δεν αποχωρεί πλήρως από τη χώρα, καθώς θα αναδιαμορφώσει τα κεντρικά της στη Μόσχα, ενώ παραμένει αφοσιωμένη στο σέρβις οχημάτων της ίδιας, και της Lexus από τα εξειδικευμένα συνεργεία της.