Toyota Prius: Έρχονται νέα εξαρτήματα από την Gazoo Racing χάρη στην TRD


Ακόμα και το υβριδικό, οικογενειακό Toyota Prius θα δεχτεί μία μικρή δόση αγωνιστικής πινελιάς χάρη στην Gazoo Racing.

  • 18/11/2022

Κάθε νέο μοντέλο της Toyota στην Ιαπωνία δέχεται αμέσως μία σειρά από αναβαθμίσεις, χάρη στην TRD (Toyota Racing Development).

Ασφαλώς, η 5η γενιά του Prius δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα, με την TRD να παρουσιάζει ένα νέο πακέτο αναβαθμίσεων με μέρη από την Gazoo Racing.

Τα μέρη που φέρνει στο υβριδικό μοντέλο η GR είναι αρκετά διακριτικά, μην επηρεάζοντας σημαντικά την όψη του αυτοκινήτου.

Ένα μικρό spoiler βρίσκεται στο εμπρός μέρος, χαμηλά, ενώ στο πίσω μέρος θα βρει κανείς δύο μικρά πτερύγια. 

Φέρει, επιπλέον, μεγαλύτερους τροχούς, καθώς και μαύρους εκτροπείς ανέμου στα παράθυρα.

Ασφαλώς, δεν είναι η πρώτη φορά που το Prius, πάλαι ποτέ σύμβολο του υβριδισμού στην αυτοκίνηση, δέχεται την περιποίηση της GR, καθώς από τα μέσα του 2017, τα Prius και Prius PHV έχουν κυκλοφορήσει και με εξαρτήματα του αγωνιστικού παρακλαδιού της Toyota.

Φυσικά, δεν πρόκειται για μέρη που θα φέρουν δραστικές αλλαγές στις επιδόσεις του Prius, αλλά περισσότερες αισθητικές αλλαγές. 

Θυμίζουμε πως στην Ευρώπη, το νέο Prius θα είναι διαθέσιμο μόνο στην PHEV έκδοσή του, σε αντίθεση με άλλες αγορές όπως αυτή της Ιαπωνίας, που θα λάβει και μία HEV έκδοση. Φέρει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2.0 L και έναν ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδουν συνολικά 223 PS ισχύος, δηλαδή 101 PS περισσότερο σε σχέση την τέταρτη γενιά του μοντέλου με τον ελάχιστα μικρότερο κινητήρα χωρητικότητας 1,8 L.