Toyota Raize: Ένα RAV4 τσέπης 1.000 κ.εκ.


Ένα αστικών διαστάσεων crossover προσθέτει στην γκάμα της η Toyota, στοχεύοντας τις ασιατικές και δη αναπτυσσόμενες αγορές του πλανήτη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 30/10/2019

Το alter ego του Daihatsu Rocky που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Τόκιο αποτελεί το Toyota Raize, οι πρώτες φωτογραφίες του οποίου διέρρευσαν στο διαδίκτυο θυμίζοντας, όχι τυχαία, το κατά πολύ μεγαλύτερο Toyota RAV4.

Το νέο crossover πόλης της Toyota δεν θα ξεπερνά σε μήκος τα 4 μέτρα, αξιοποιώντας τη χαμηλού κόστους πλατφόρμας που έχει εξελίξει η ιαπωνική φίρμα για τις ασιατικές και αναπτυσσόμενες αγορές.

Ο κινητήρας με τον οποίο θα εφοδιάζεται είναι ατμοσφαιρικός χωρητικότητας 1,0 λίτρου, ο οποίος συνδυάζεται είτε με αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσης είτε με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Η απόδοση του τρικύλινδρου-υπερτροφοδοτούμενου συνόλου φτάνει τους 98 ίππους και τα 140 Nm ροπής και καταλήγει στους μπροστινούς τροχούς καθώς από τις προδιαγραφές του ιαπωνικού crossover λείπει το σύστημα τετρακίνησης.

Οι πιθανότητες να δούμε κάτι αντίστοιχο και στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι μικρές, παρά το γεγονός ότι επιτυχία ενός crossover με τις ταπεινές προδιαγραφές του Toyota Raize είναι δεδομένη.