Toyota RAV4 2023: Όλες οι αλλαγές (Video)


Για το 2023, το Toyota RAV4 έρχεται με σημαντικές αλλαγές. Το ιαπωνικό SUV αποκτά νέα συστήματα ασφαλείας και τεχνολογικά δίνει έμφαση στην αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και επικοινωνία.

  • 22/6/2022

Η Toyota αποκάλυψε το αναβαθμισμένο RAV4 για το model year 2023, το οποίο έρχεται με μία σειρά βελτιώσεων, όπως των  νέων συστημάτων infotainment, την προσαρμόσιμη ψηφιακή οθόνη οργάνων για τον οδηγό και του ενισχυμένου πακέτου ασφαλείας Toyota Safety Sense, με νέες λειτουργίες που προστίθενται στη φαρέτρα του.

Ειδικότερα, το νέο Toyota RAV4 θα φέρει πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του ένα νέο σύστημα multimedia με οθόνη 10,5 ιντσών υψηλής ανάλυσης. Το νέο σύστημα multimedia της Toyota παρέχει πλοήγηση μέσω cloud, με άμεσες αναβαθμίσεις στις πληροφορίες του και πληροφορίες κίνησης σε πραγματικό χρόνο, ενώ παρέχεται η υπηρεσία Smart Service μέσω over-the-air ενημερώσεων. Η συνδεσιμότητα με AppleCarPlay και AndroidAuto θεωρείται δεδομένη, όπως και οι φωνητικές εντολές με την προσφώνηση “Hey Toyota”.  

Επιπλέον, το νέο RAV4 έρχεται με περισσότερες δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου οι οποίες είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα. Οι γνωστές… ανησυχίες αν έχει αφήσει ο οδηγός ένα παράθυρο ανοιχτό, τις πόρτες ξεκλείδωτες ή τα φώτα αναμμένα αφού απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο, πλέον λύνονται μέσω ειδοποιήσεων από απόσταση, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται κοντά στο όχημά του.

Οι οδηγοί θα βρουν επίσης επιπλέον λειτουργίες, αφού θα μπορούν να κλειδώσουν και να ξεκλειδώσουν τις πόρτες από μακριά, τα αλάρμ μπορούν επίσης να αναβοσβήσουν από μακριά για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου σε ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης, ενώ στάνταρ είναι και ο απομακρυσμένος έλεγχος του κλιματισμού για θέρμανση ή ψύξη της καμπίνας.

Μέσω της εφαρμογής MyT, ο οδηγός θα έχει στην οθόνη του κινητού του τον έλεγχο πολλών λειτουργιών και πληροφοριών, όπως για παράδειγμα τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, το επίπεδο καυσίμου και τον εντοπισμό του αυτοκινήτου.

Ο νέος προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων μπροστά από τον οδηγό προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής τεσσάρων στυλ και τριών διατάξεων και επιλογών για την οθόνη TFT των 12,3 ιντσών, ώστε ο οδηγός να μπορεί να επιλέξει την διάταξη που τον εξυπηρετεί.

Το νέο RAV4 αποκτά επίσης βελτιωμένες λειτουργίες για το πακέτο των συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense που μπορούν να προειδοποιήσουν τον οδηγό και να βοηθήσουν στην αποφυγή ενός φάσματος κινδύνων τροχαίων ατυχημάτων. Το σύστημα Pre-Collision System, καθώς και το σύστημα Emergency Steering Assist, που βοηθά τον οδηγό να αποφύγει έναν πεζό, ενώ διατηρεί τον έλεγχο του αυτοκινήτου και εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, εντάσσονται πλέον στις βασικές λειτουργίες του Toyota Safety Sense.

Τέλος, η Toyotaανακοίνωσε την προσθήκη του νέου χρώματος Platinum White Pearl σε όλη τη γκάμα του RAV4. Μηχανικά, δεν υπάρχουν άλλες διαφοροποιήσεις και οι υβριδικές εκδόσεις RAV4 Hybrid των 2,5 λίτρων αποδίδουν 218 και 222 ίππους στην προσθιοκίνητη και τετρακίνητη έκδοση αντίστοιχα, ενώ η plug-in υβριδική έκδοση συνεχίζει να αποδίδει 306 ίππους.

Η παραγωγή του αναβαθμισμένου RAV4 θα ξεκινήσει στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα Proactive Driving Assist στο παρακάτω βίντεο: